‘Europa s’acosta a tu’ a Catalunya

maria_rapti_002.jpg

El Grup Social ONCE ha aconseguit ocupació per a 12.840 persones amb discapacitat de Catalunya en els darrers 20 anys, gràcies al suport del Fons Social Europeu. Així ho va assenyalar el passat 1 de juliol el vicepresident de l'ONCE, Alberto Durán, durant la seva intervenció al seminari 'Europa s'acosta a tu' a Catalunya celebrat de manera virtual.

Durán va destacar també que a través del desenvolupament de successius projectes s'ha orientat a 48.576 persones amb discapacitat de Catalunya, arribant a formar-ne 14.396, fet que suposa “un gran impacte qualitatiu tant en les persones participants com en les seves famílies, així com de valor social aportat a les empreses, ocupadors i altres agents, que han confiat en el talent durant aquests anys”.

“Volem que hi hagi una gran participació de la ciutadania europea amb discapacitat a les activitats organitzades per les diferents institucions europees. Europa la fem entre tots i ha de servir com a escenari de participació de totes les persones, també les que tenim algun tipus de discapacitat”, va concloure.

L'objectiu d'aquest seminari ha estat apropar a la societat catalana les diferents iniciatives que es fan gràcies al Parlament Europeu, i també com afecten o beneficien les persones amb discapacitat.

Hi va intervenir l'eurodiputat per Catalunya, Javi López, que va destacar la importància del Grup Social ONCE “com a referència europea” pel seu treball social, la seva influència en la legislació i el seu compromís cívic. També hi va intervenir el vicepresident del Consell Català del moviment europeista, Jordi Xuclà; el Policy Officer de l'European Disability Forum (EDF), Álvaro Couceiro, i els màxims representants de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial; i David Bernardo, president del Consell Territorial.

Història de vida a Catalunya
Durant el seminari es va donar a conèixer la història de Maria Rapti, una dona amb discapacitat de Barcelona que treballa com a assistent a la secretaria general tècnica de Damm. “En la meva trajectòria laboral la meva discapacitat ha estat un plus que em va guiar a la Fundació ONCE Inserta i a través d'ells a l'empresa on treballo”, explica al vídeo. “Així em sento realitzada i segueixo creixent sense cap limitació”, subratllà. “Crec que és imprescindible que hi hagi aquestes inversions del Fons Social Europeu perquè necessitem aquest plus de qualitat de vida i orientació per experts”, va concloure.

Compromesos amb Europa
Des de fa 20 anys el Grup Social ONCE ha refermat la seva aliança amb les institucions europees, convençut que la feina és la millor via per aconseguir la plena inclusió social de les persones cegues i/o amb un altre tipus de discapacitat, i també ha fet una aposta pel reconeixement a Europa del joc responsable.

El Grup Social ONCE treballa agosaradament per demostrar que les persones amb discapacitat contribueixen de manera indiscutible a generar riquesa social i econòmica tant a nivell comunitari com a nacional. 
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos