El sector de la discapacitat demana a ajuntaments i ens locals que apostin per tecnologia accessible

Secciones: T'interessa
bcn_digital.jpg

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets de les persones amb discapacitat a Catalunya, demana als ajuntaments i entitats de caràcter local que impulsin i donin suport a projectes i iniciatives tecnològics que siguin accessibles i assequibles per a les persones amb discapacitat.

“Són les administracions locals les més properes a la ciutadania en el seu dia a dia, aquelles amb què el contacte i la relació és més habitual, per això no poden donar l’esquena a un col·lectiu molt nombrós i creixent quan posen en marxa serveis i recursos tecnològics per a ús de la ciutadania”, assenyalà el secretari general del COCARMI, Enric Botí, que és també el delegat territorial d'ONCE Catalunya.

El COCARMI va fer aquesta petició coincidint amb la presentació de la prova pilot d’Inclusió Digital Universal de l’Ajuntament de Barcelona Territori Zero Bretxa Digital, al qual s’hi ha adherit el Comitè i que arrencarà al setembre a Nou Barris. El projecte vol, d’una banda, facilitar la connexió i dispositius digitals a famílies en situació de vulnerabilitat. D’una altra, impulsar activitats de capacitació de col·lectius específics, com el format per les persones amb discapacitat.

Les característiques i conclusions que s’extreguin d’aquesta iniciativa poden inspirar i servir d’exemple als municipis i entitats d’abast local i/o comarcal, sobretot tenint en compte que el 23 de juny entrà en vigor la normativa que obliga a totes les administracions públiques a fer accessibles a les persones amb discapacitat les seves aplicacions mòbils i pàgines web.

Més enllà de l’obligació legal, el Comitè insta a les entitats locals a ser proactives i a creure en els avantatges, per a tota la societat, d’unes tecnologies a l’abast de tothom, sense barreres, dissenyades seguint els criteris de l’accessibilitat universal. “La tecnologia pot ser la nostra gran aliada com a via d’inclusió i participació social en igualtat de condicions que la resta de la societat i, en definitiva, contribuir a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu i de tot el seu entorn”, continua Botí.

Tot i els evidents avantatges de la tecnologia per a les persones amb discapacitat, la seva adopció per part de les administracions és encara limitada i anecdòtica sense tenir en compte que la no priorització de mesures d'accessibilitat té un impacte directe en l'exercici i gaudi dels drets.

Segons l’informe Tecnología y Discapacidad 2021 de la fundació Adecco, el 70% de les persones amb discapacitat assegura que les Noves Tecnologies han millorat la seva qualitat de vida global, facilitant la seva formació, accés a l'ocupació, oci o comunicació. Però gairebé la meitat dels enquestats troba barreres d’accés i un 29% troba complicat el seu ús per manca d’adaptacions a la seva discapacitat.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
  1. L
  2. M
  3. M
  4. J
  5. V
  6. S
  7. D
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos