El president de la Generalitat visita l’ONCE i coneix els serveis socials que reben les persones cegues

Secciones: Protagonistes
president_aragones_porta_once_catalunya.jpg

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va visitar el passat 5 de maig l’Edifici ONCE Catalunya a Barcelona i va conèixer de primera mà els serveis socials que l’Organització presta de manera gratuïta i personalitzada a les persones cegues o amb baixa visió afiliades a l'Organització.

Pere Aragonès va estar rebut pel delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí, amb el qual es va entrevistar abans de visitar la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya, el centre més gran del món en atenció a persones que han perdut la vista o tenen baixa visió. Van estar acompanyats per David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

El president de la Generalitat va estar al Pis de Vida Diària, on els afiliats i afiliades més recents aprenen a tenir plena autonomia en tasques domèstiques com cuinar, planxar o rentar. Va tenir l’ocasió de veure una sessió de cuina dirigida per un tècnic que explicà a una afiliada diferents estratègies per la manipulació d’aliments i control dels focs, amb la finalitat de dotar independència a una persona cega en els seus hàbits, com a part d’un programa de rehabilitació integral.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Pis de Vida Diària, on una afiliada rep una classe de cuina. També, amb Enric Botí, David Bernardo i Anaïs Garcia

També va estar al Servei Bibliogràfic de l’ONCE, l’impremta del sis punts màgics on es transcriuen els llibres d’estudi, novel·les, revistes i contes en braille, com El pare ha perdut les ulleres, exemplar que va poder tocar i explorar. Alhora, va veure en funcionament la maquinària d’impressió i d’enquadernació i també l’elaboració de contes infantils de manera artesanal (tinta ampliada, relleu i braille). A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels més de 72.000 afiliats, mitjançat la seva Biblioteca Digital, 70.912 obres en braille o àudio. A més, la Tifloteca de l’ONCE a Catalunya té més de 6.500 obres en braille en català.

El president de la Generalitat també va visitar l'impremta (SBO) dels punts màgics. A la foro, amb Clàudio Muñoz, que li ensenya un detall d'un conte infantil. Amb Enric Botí i David Bernardo.

El president de la Generalitat va visitar també una exposició al Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona de la mà del seu director, Manel Eiximeno. Una mostra de material didàctic i de tiflotecnologia (tecnologia aplicada a persones cegues) que ajuden  més de 1.100 estudiants cecs o amb discapacitat a tenir una educació inclusiva i igualitària amb els seus companys i companyes a les escoles catalanes.

Pere Aragonès amb una mestra del CRE, en una exposició de material adaptat als més de 1.000 nens cecs o amb baixa visió que estudien a les escoles catalanes.

Des del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona i els grups ACCEDO (Accessibilitat a Continguts Educatius Digitals de l’ONCE) es col·labora amb el Departament d’Educació de la Generalitat i amb les editorials de material escolar per aconseguir que tant les plataformes com els continguts siguin accessibles a tot l'alumnat. Només així s'estarà complint la legislació vigent pel que fa a equitat, igualtat d'oportunitats i inclusió educativa.

Pere Aragonès va signar al llibre d’honor de l’ONCE Catalunya.
 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Noviembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos