El cupó d'ONCE celebra el Dia Mundial de la Ràdio
El Dia Mundial de la Ràdio, un mitjà de comunicació molt lligat a les persones cegues, protagonitzà el cupó de l'ONCE de dijous, 13 de febrer.
El Dia Mundial de la Ràdio va ser instaurat per l'ONU a iniciativa de l'Acadèmia Espanyola de la Ràdio. Proclamat el 2011 pels estats membres de la UNESCO i adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2012, aquest dia celebra la tasca que desenvolupa aquest mitjà de comunicació.
La ràdio segueix sent el mitjà de comunicació més consumit. El fet de tenir tanta audiència és una mostra de la diversitat d'una societat. Les emissores s'adrecen a comunitats diverses, oferint una àmplia varietat de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d'audiències en les seves organitzacions i operacions.
En el Dia Mundial de la Ràdio 2020, la UNESCO fa una crida a les emissores de ràdio perquè defensin la diversitat, tant en la seva sala de redacció com en les ones. En aquesta edició, la celebració d'aquesta data es divideix en tres subtemes: advocar pel pluralisme a la ràdio, fomentar la representació a la sala de redacció, on els equips estiguin integrats per diversos grups de la societat, i promoure la diversitat dels continguts editorials i els tipus de programes perquè reflecteixin la varietat dels públics.
La ràdio ha estat i és una gran companyia per a les persones cegues. S'ha convertit en la porta que els obre la realitat. Informació, música, esport, cultura, servei públic explicades amb paraules pels que no poden veure aquest món.
A més, moltes d'elles tenen la ràdio com a lloc de treball, demostrant que la ceguesa o la discapacitat visual no és una barrera per contactar amb la societat a través de les ones. Per als qui han d'utilitzar un bastó per moure’s, el micròfon es converteix en una eina d'integració social i laboral.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30