El cupó clama “Estem amb tu” el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona
El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dimecres, 25 de novembre. Cinc milions i mig de cupons van difondre en aquesta data un crit alt contra aquesta xacra: ‘Estem amb tu’. Miguel Carballeda, president de l'ONCE, i Noelia Vera, secretària d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere, van presentar-ho.
"La violència exercida contra la dona és una xacra que lamentablement pateix encara la nostra societat. Des de l’ONCE treballem en molts àmbits, especialment amb la pedagogia des dels serveis educatius. Des de petits, a l'escola i a la família, apostem per educar en valors, en la igualtat de nens i nenes i en la no discriminació. I també a la feina, amb la igualtat d'oportunitats, el respecte a la dignitat i la diferència, i la condemna d'actituds i comportaments impropis. Treballem per una vida lliure de violències de totes les dones i nenes del món", destacà Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.
Continuant amb el compromís que la nostra institució té en matèria d'igualtat, el Consell Territorial ONCE Catalunya organitzà el mateix dia 25 una jornada en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que es va fer on line. Es tractà d'un seminari web (webinar) amb la participació de tres dones expertes en la matèria:
• Patricia Sanz Cameo, vicepresidenta tercera del Consell General de l'ONCE i presidenta de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE.
• Laura Martínez Portell, presidenta de l'Institut Català de les Dones.
• Trinidad Fernández Russell, advocada especialista en violència de gènere en els àmbits domèstic, de menors i famílies.
El Grup Social ONCE, a través del seu Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, i per tal de prevenir i eradicar la violència de gènere sobre les dones cegues o amb discapacitat visual, va elaborar l'Estratègia de Lluita contra la Violència de Gènere, on assenyala que més de la meitat de les dones amb discapacitat han patit abusos físics, en comparació amb la tercera part de les dones sense ella, segons dades del Consell d'Europa.
Des del Grup Social ONCE es genera ocupació per a gairebé 73.000 persones, un 58% d'elles amb discapacitat i un 42% dones. Representa el quart major ocupador privat a nivell nacional. I aquesta generació d'ocupació té especial importància quan va destinada a dones víctimes de violència de gènere amb i sense discapacitat, la presència va creixent a la plantilla. De fet, només l'ONCE compta ja amb més de 5.500 agents venedores, totes amb discapacitat.
Ocupació per a víctimes amb discapacitat
En els nou primers mesos d'aquest any ILUNION ha efectuat 44 contractacions a dones víctimes de violència de gènere amb discapacitat, ja que tot i les majors dificultats socioeconòmiques, aquesta és una prioritat. I en el mateix període Inserta ha atès 150 dones víctimes de violència de gènere amb discapacitat, ha format a 80 i facilitat la inserció laboral de 19, tenint en compte que són contractacions externes i que la creació d'ocupació al nostre país des de mitjans de març és pràcticament inexistent. I suma ja gairebé 2.000 dones ateses en aquesta situació.
A més, les empreses del Grup Social ONCE han llançat un protocol pioner en el sector dels vigilants de seguretat per a l'atenció en cas d'agressió o assetjament a dones.
Finalment, el vigent XVI Conveni Col·lectiu contempla les diferents mesures de protecció per a les treballadores víctimes de violència de gènere, com ara reducció de jornada; reordenació del temps de treball; trasllats; suspensió del contracte amb dret a reserva de lloc de treball d'origen, punt o zona de venda; entre d'altres.
Per a més informació clica aquí: www.un.org/es/events/endviolenceday
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30