Dos ors per els nostres esportistes cecs a Tòquio

gerard_descarrega.jpg

Als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 el nostres esportistes catalans Gerard Descarrega, amb el seu guia Guillermo Rojo, va aconseguir la medalla d’or als 400 metres lliures i va revalidar el títol de campió paralímpic d'aquesta distància que va obtenir a Rio 2016. I el debutant Yassine Ouhdadi, va guanyar la medalla d’or als 5.000 metres, amb rècord d’Europa inclòs.

La resta d’esportistes cecs i amb discapacitat visual de Catalunya van tenir meritòries classificacions: Xavier Porras, amb el seu guia Enric Martín, 5è en salt de llargada (diploma); Pepi Benítez, 11a amb l’equip de rem; Youssef Eladaoui, 6è amb l’equip espanyol de futbol 5 i Mari Carmen Paredes amb el seu guia Lorenzo Sánchez, va finalitzar en novena posició a la Marató.

“Els Jocs Paralímpics van més enllà de les medalles i els diplomes. Vèncer no és guanyar. És molt més. Superar-se i donar-ho. La superació, la resiliència i la lluita constant són valors intrínsecs en els esportistes paralímpics”, destacrà Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs (FCECS).

També cal destacar la figura dels entrenadors  Miguel Ángel Torralba, a atletisme, i Jaume Marcé, a natació,  els dos tècnics de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), que van estar lluitant colze a colze amb els nostres esportistes a Tòquio i que fan una encomiable feina diària durant tot el cicle paralímpic.

Els Jocs Paralímpics, però, van més enllà de les medalles i els diplomes. Vèncer no és guanyar. És molt més. Superar-se i donar-ho. La superació, la resiliència i la lluita constant són valors intrínsecs en els esportistes paralímpics.

"Em fa molt feliç haver materialitzat tant d'esforç durant tants anys en una medalla", confessava Gerard Descarrega. "Va ser una explosió d'emocions poder arribar a la línia de meta i veure que tot havia sortit rodó. Estic molt satisfet d'aquesta gran experiència", va manifestar.

“Ha estat increïble. Des del primer moment el vaig tenir clar i sabia que no havia de posar-me davant. La carrera anava a ser molt llarga, la humitat i la calor refermaven, i calia guardar energies per al final”, va dir Yassine, al final de la carrera.

Millor actuació que a Rio 16

L'Equip Paralímpic Espanyol ha conclòs la seva participació en els JJPP de Tòquio 2020 amb una collita total de 36 medalles (9 d'or, 15 de plata i 12 de bronze) i millora la seva actuació de Rio 2016, on va aconseguir 31 metalls. A més, els esportistes han aconseguit 131 diplomes paralímpics.

La delegació catalana torna havent guanyat 13 metalls: quatre ors, cinc plates i quatre bronzes

Dels 36 metalls espanyols, 15 van arribar en proves femenines i els 21 restants van ser aconseguits per homes, el que significa que les dones es van fer amb el 41 per cent de les medalles de l'Equip Espanyol, malgrat ser el 33% dels components de la delegació.

Un total de set federacions han aconseguit medalla en aquests Jocs. Les dues federacions que més metalls van aportar són la FEDDF (esportistes amb discapacitat física), amb 11 medalles (8 plates i 3 bronzes), i la FEDC (cecs), amb 4 ors, 4 plates i 1 bronze, per a un total de 9 medalles. Esportistes de la RFEC (ciclisme) van aconseguir 6 metalls (2 d'or i 4 de bronze), la FEDPC (esportistes amb paràlisi cerebral) es va fer amb 4 medalles (1 or, 2 plates i 1 bronze), la FETRI (triatló) també va aconseguir 4 (1 or, 1 plata i 2 bronzes), mentre que la FEDDI (discapacitat intel·lectual) es va apuntar 1 medalla d'or i la RFETM (tennis de taula) 1 de bronze.

Homenatge de l'ONCE Catalunya
Des de la Delegació Territorial de l'ONCE a Catalunya es va voler retre un homenatge a tots els esportites paralímpics de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs (FCECS)  participants a Tokyo 2020, als seus guies, pilots i entrenadors, amb un dinar a l'Edifici ONCE Catalunya.

D' esquerra a dreta, Miguel Angel Torralba #8211 entrenador d’Atletisme -	Jaume Marcé - Entrenador de Natació -	Xavi Porras -Atletisme -	David Bernardo -	Enric Botí -	Pepi Benítez - Rem -	Ángel Avila -	Dolors Luna. Va haver de marxar abans de la foto, Enric Martin (Guia de Xavi Porras) - Atletisme

 

L'ONCE dedicà 60,5 milions de cupons per difondre els Jocs Paralímpics de Tòquio i recolzar els que competeixen en les diferents proves i els seus preparadors. Aquesta sèrie d'11 cupons (cinc milions i mig cada dia) començà el 24 d'agost i finalitzà el 5 de setembre.

L’ONCE dedicà 60,5 milions de cupons per difondre els Jocs Paralímpics de Tòquio
L'ONCE dedicà 60,5 milions de cupons per difondre els Jocs Paralímpics de Tòquio i recolzar els que competeixen en les diferents proves i els seus preparadors. Aquesta sèrie d'11 cupons (cinc milions i mig cada dia) començà el 24 d'agost i finalitzà el 5 de setembre.

El primer cupó va estar dedicat a la inauguració dels Jocs Paralímpics. Els següents al ciclisme, atletisme, tennis de taula, bàsquet en cadira de rodes, triatló, natació, futbol per a cecs, tennis en cadira de rodes, judo. I l’últim va estar dedicat a la cloenda dels Jocs Paralímpics amb la frase 'Ens veiem a París 2024'.
 

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos