Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Secciones: T'interessa
dia_discapacitat_reus.jpg

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat el passat 3 de desembre, ONCE Catalunya es va sumar al manifest del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat): Per una reconstrucció sanitària, social i econòmica inclusiva. Per això, pensant en els temps de “reconstrucció” i unint-nos al sentiment del Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat, CERMI, i de la resta d’entitats de la discapacitat de l’Estat, volem fer sentir més que mai la nostra veu, la de les més 611.000 persones amb discapacitat que representem a Catalunya.

AQUÍ POTS LLEGIR EL MANIFEST COMPLET. Clica.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat,el passat 3 de desembre, a diferents centres d’ONCE Catalunya es van fer activitats commemoratives d’aquesta jornada.

Tarragona
L'ONCE Tarragona va participar en el seguit d’actes organitzats des de l'Ajuntament de Tarragona.

Les diferents entitats van gravar un vídeo amb activitats lúdiques, explicatives, de caire cultural, etc. Van aportar tot allò que són capaços de fer les persones amb discapacitat.

Des de l’ONCE Tarragona, es va participar amb una lectura dramatitzada de Contes per pensar, de Paulo Coelho. Després d'una breu introducció per part de Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, es va fer la lectura de dos contes per part de les companyes del grup de teatre Amanida: Quiero, per Antonia Saladíe i Carmen Lourdes García i El buscador, per Juani Fuentes i Rafaela Pérez.

Enllaç al vídeo Resistim i resistirem (Minut 22.33 declaracions de Raquel Saavedra). 

Reus
Cada any les entitats de la ciutat de Reus que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat, entre elles l’ONCE,  fan una sèrie d’actes per commemorar el dia 3 de desembre.

Enguany, van enregistrar un vídeo en el qual expliquen la tasca de cadascuna de les entitats. Cada dia, des del 3 de desembre s’emeten els vídeos pel Canal Reus TV i es fa difusió d’un cada dia a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Acte Institucional - Dia Internacional de les persones amb discapacitat - YouTube. Enllaç al vídeo.

Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus, va manifestar que “des de l’ONCE no hem parat la nostra tasca social ni un minut, tot i el confinament i les dificultats afegides per las persones que no hi veiem”. Un del serveis que més ha hagut d’adaptar-se aquest any ha estat el servei de voluntariat, explica Vallespi. “Els nostres voluntaris no han deixat d’estar al costat dels afiliats, mitjançant trucades telefòniques a aquelles persones que no poden sortir de casa; o com el Vicenç que avui està acompanyant a la Violeta, que és una persona que té sordceguesa". Enllaç al video.

Blanes:
Des de l’agència de Blanes es va col·laborar amb l’Ajuntament de Lloret de Mar. Adrià Vila, conseller territorial de l’ONCE Catalunya, i Antonio González, director de l’agència de l’ONCE a Blanes, van llegir en braille aquest fragment del manifest  commemoratiu:

“Per això reivindiquem: un llenguatge accessible i comprensible. Reivindiquem els textos de lectura fàcil, la llengua de signes, el braille i tota mena de sistemes de comunicació alternatius i aplicacions tecnològiques necessàries”.

Aquest són els enllaços als vídeos:

   VID_20201130_102709.mp4

   VID_20201130_110221_01.mp4

Cartell 'Dia de les persones amb discapacitat' a Lleida.

Lleida:
El 3 de desembre, les federacions i entitats del sector de la Discapacitat a les terres de Lleida van celebrar unitàriament el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Va ser en un acte a les 12 hores, a la Sala d’actes d’ONCE Lleida. Les persones amb discapacitat de les diferents federacions i entitats participants, van llegir el manifest que elles mateixes havien preparat. El missatge es va  traduir en llengua de signes a càrrec dels alumnes de l’INS Ronda de Lleida i el va acompanyar musicalment la violinista Dolors Ricart i Amanós, que va transmetre d’una manera especial el missatge del manifest.

Les entitats organitzadores de la jornada reivindicativa van ser: Federació ALLEM, ECOM, DOWN Lleida, FEPCCAT, FESALUT, Salut Mental Catalunya - Coordinadora Terres de Lleida i ONCE Lleida.

Terrassa:
El passat 1 de desembre a Rubí, i a través de la plataforma Zoom, es va fer una jornada de professionals i representants de les entitats de l'àmbit de la diversitat funcional.

Francisco Aguilar, director de l’ONCE Terrassa, que dona serveis a Rubí i a d’altres poblacions del Vallès Occidental, va desitjar que el 3 de desembre de l’any vinent poguem celebrar-ho tots junts, uns al costat dels altres”.

A Sant Cugat del Vallès va tenir lloc, l’1 de desembre, una reunió de la Taula d’Accessibilitat Universal, amb la presència  de la alcaldessa, Mireia Ingla.

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Noviembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos