Campanya 'Més que Capaç' ajuda les dones amb discapacitat contra la violència de gènere
Fundació ONCE va presentar el passat dilluns 18 de novembre a Madrid 'Més que Capaç', una iniciativa que pretén ajudar les dones amb discapacitat a prevenir i identificar la violència de gènere, que afecta el 31% d'aquest col·lectiu. La presentació va tenir lloc a la seu de Fundació ONCE i va comptar amb la participació de Soledad Murillo, secretària d'Estat d'Igualtat, que va assegurar que "la igualtat és l'únic antídot contra la violència de gènere".
La secretària d'Igualtat va estar acompanyada de Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE; Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE, Teresa Palahí, secretària general de Fundació ONCE; Patricia Sanz, vicepresidenta 3a d'Igualtat, Recursos Humans i Cultura Institucional i Inclusió Digital de l'ONCE, i de l'activista Marina Marroquí.
També van estar presents Montserrat García i Loli Navarro, dues de les dones amb discapacitat víctimes de maltractaments que han participat en els audiovisuals, i el cantautor Rafael Sánchez, fill de víctima, que va actuar en la presentació.
'Més que capaç' és una sèrie d’11 videotutorials conduïts per l'educadora social i monologuista Marina Marroquí, amb els quals es tracta de prevenir la violència de gènere i identificar les situacions de risc que viuen les dones. Hi participen quatre dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere, a més del cantautor Rafael Sánchez.
'Amor romàntic', 'La societat que ens educa', 'La dona perfecta' i 'Jo m'ho vaig creure' són alguns dels títols dels capítols que componen la campanya que es distribuirà a través de xarxes socials.
En la seva intervenció, Soledad Murillo va subratllar que "la igualtat és l'únic antídot contra la violència de gènere", "i ho és", va prosseguir, "perquè el lament no serveix de res"
Des d'aquesta perspectiva va destacar la importància de l'educació, tant des de l'escola com des de la llar. "Encara avui", va lamentar, "la violència és un assumpte només de dones" i el maltractament no es viu com una anomalia. Va incidir en la necessitat de treballar amb els agressors i va assenyalar que hi ha uns 20.000 a les presons espanyoles. "La violència ens concerneix a tots", va afirmar.
Patricia Sanz va assegurar que "testimonis com els d'avui ens fan aterrar". "Res com escoltar els protagonistes i donar-nos un bany de realitat per saber quant ens queda per fer". Segons va dir, des del Grup Social ONCE estan convençuts que l'ocupació és la millor manera de donar poder a les dones perquè puguin prendre les regnes de la seva vida.
Des d'aquesta perspectiva, la vicepresidenta tercera de l'ONCE va advocar perquè es desenvolupin les mesures del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere que encara estan pendents i perquè es incideixi en la importància de donar feina a les víctimes, com a millor manera d'ajudar-les a sortir endavant.
Teresa Palahí va recordar l'objectiu de Fundació ONCE de treballar per aconseguir la plena inclusió de les persones amb discapacitat, posant especial atenció en qui ho té més difícil. En aquest sentit, va concretar que en Fundació ONCE s'ha posat en marxa un protocol específic per atendre les dones amb discapacitat víctimes de violència. "Al tancament del 2018 teníem identificades un total de 1.109 dones víctimes a la nostra borsa d'ocupació. Durant aquest exercici 498 van rebre orientació laboral i vam aconseguir un lloc de treball per a 116 d'elles", va detallar.
En la mateixa línia, Palahí es va referir també a la importància que té la tasca de conscienciació de la societat, ja que "només des de l'educació i la informació podem crear una societat més justa i solidària". "Difondrem tot aquest material a través de xarxes socials perquè tothom pugui identificar quan s'està produint violència de gènere".
Vive
A la presentació de la campanya els protagonistes van lluir una polsera dissenyada per Pianno39 per Fundació ONCE amb el logotip de COLABORA i la paraula VIVE, que es pot adquirir per 14,95 euros al web de l'empresa creadora. Del preu total, tres euros es destinaran al projecte d'habilitats en la formació per a la recerca de feina en dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31