Camí de Santiago Francès Accessible
Amb motiu de la celebració de l'Any Jacobeu, el Govern aragonès i la Fundació ONCE van presentar el Camí de Santiago Francès Accessible, una iniciativa que pretén facilitar el pelegrinatge als amants de la ruta que siguin persones amb discapacitat.
Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de la Fundació ONCE, va explicar que l'objectiu principal del programa és millorar l'experiència i la mobilitat d'aquelles persones amb discapacitat que vulguin fer la ruta, mitjançant l'abalisat de tot el recorregut.
Gràcies a la tecnologia de geolocalització, els pelegrins amb discapacitat, especialment les persones cegues, podran guiar-se al llarg de tot el Camí, que a terres aragoneses ocupa 98,8 quilòmetres, entre Somport i Undués de Lerda, i localitzar els diferents albergs on allotjar-se.
Tecnologia i digitalització al servei de l'accessibilitat
Així, el projecte recull per al 2021 la realització d'un diagnòstic d'accessibilitat sobre una mostra d'instal·lacions físiques de què els pelegrins en fan ús durant el recorregut del camí, com són els albergs, perquè puguin planificar i fer els desplaçaments amb normalitat.
El projecte també pretén potenciar l'accessibilitat d'aplicacions mòbils de gran ús, centrant els esforços en l'app d'IGN, i donant a conèixer app dissenyades per a l'orientació i el guiat de persones amb discapacitat, com Blind Explorer i Microsoft Soundscape.
Per unir la informació disponible sobre accessibilitat física i tecnològica al Camí de Santiago, es crearà un lloc web on es recolliran les característiques d'accessibilitat de les instal·lacions físiques avaluades i de les tecnologies disponibles per potenciar la inclusió d'aquesta experiència.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31