Arrencà la temporada de natació per a joves cecs

pisci.jpg


Nou joves nedadors cecs o amb discapacitat visual greu han participat la primera setmana de setembre a l'stage de Captació de Madrid, en el que és la primera cita de la temporada esportiva després de molts mesos sense poder entrenar i competir, a causa de les restriccions provocades per la pandèmia.

Organitzada per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), l'activitat es va celebrar a les instal·lacions del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Madrid, on els nedadors van realitzar vuit sessions d'entrenament a la piscina en sessió de matí i tarda.

L'objectiu d'aquest stage és millorar aspectes tècnics i començar els entrenaments d'una manera equilibrada i progressiva creant les bases per afrontar les seves rutines diàries a l'aigua i amb els seus clubs, després del llarg període d'inactivitat.

La selecció ha estat formada per Mahamadou Dambelleh i Xavier Carregal (Catalunya); Enrique Alhambra (València); Juan Ferrón (Vigo); Andrea Rodríguez (Sevilla); Juan David Malusín (Oriola-Alacant); Hugo Rubio, Víctor Barazal i Pedro Fernández (Madrid).

Els nou nedadors van rebre la notícia de la convocatòria amb molta il·lusió i enormes ganes de tornar a l'aigua a moure’s per la piscina gaudint de l'esforç amb vista a futures competicions.

Han estat cinc dies de retrobament, on els nedadors han fet entre cinc i set quilòmetres a l'aigua i una sessió de gimnàs diària, per tornar a adquirir les capacitats i habilitats de la natació d'alta competició, sempre prenent les oportunes mesures de seguretat necessàries per evitar qualsevol tipus de contagi pel coronavirus.

La natació com a esport integrador
La natació és un dels esports més importants dins de la FEDC i de l'ONCE, tant pel seu aspecte competitiu, com per les diverses activitats que es poden fer en el medi aquàtic sense arribar a competir, i que resulten avantatjoses per a les persones cegues i deficients visuals greus.

Les activitats aquàtiques tenen com a objectius: la rehabilitació; l'educació física escolar en el medi aquàtic; esperit lúdic i social per a nens, adults i gent gran; estimulació precoç en nadons en el medi aquàtic; i la preparació i manteniment físic de persones adultes.

Pel que fa a la competició, és la faceta més vistosa gràcies als grans èxits que els nedadors amb discapacitat visual han collit al llarg de la història en aquest esport en els diferents Jocs Paralímpics i Campionats nacionals i internacionals.

Les competicions de natació es regeixen, en la seva base, pel reglament de la FINA (Federació Internacional de Natació Amateur), per tal d'aconseguir la màxima integració de nedadors cecs en competició per vidents.

També es regeixen pel reglament de IBSA (International Blind Sports Association, Federació Internacional d'Esports per a Cecs) que, mitjançant adaptacions del reglament de la FINA, facilita que la pràctica de la natació per a cecs sigui segura i no comporti perills en la seva pràctica.

Per més informació clica aquí.

 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Diciembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos