La Fundación ONCE, seleccionada per a crear el Centre Europeu d'Accessibilitat, ‘AccessibleEU’

La Fundación ONCE ha estat seleccionada per la Comissió Europea per liderar un consorci que crearà el Centre Europeu d'Accessibilitat (‘AccessibleEU’), el qual promourà la implementació de les polítiques sobre accessibilitat en els estats membres de la Unió Europea (UE).

La creació d’ ‘AccessibleEU’ és una de les iniciatives emblemàtiques proposades per la Comissió Europea en l'Estratègia per als Drets de les Persones amb Discapacitat 2021-2030. Servirà per augmentar la coherència de les polítiques d'accessibilitat i facilitar l'accés als coneixements pertinents.

‘AccessibleEU’

‘AccessibleEU’ reunirà les autoritats nacionals responsables d'implementar i garantir el compliment de les normes d'accessibilitat amb els experts i professionals de tots els àmbits de l'accessibilitat, amb la finalitat de compartir bones pràctiques, inspirar el desenvolupament de polítiques tant nacionals com europees i impulsar eines i normes orientades a facilitar la implementació del Dret de la Unió Europea.

El consorci d’ ‘AccessibleEU’ està liderat per la Fundación ONCE, entitat referent en accessibilitat a nivell internacional, la Universitat austríaca Johannes Kepler de Linz i la Xarxa Europea de Turisme Accessible (ENAT), la seu de la qual està a Brussel·les.

L'objectiu principal del Centre de Recursos d'Accessibilitat, que no tindrà una seu física, és facilitar l'aplicació pràctica de la legislació de la Unió Europea sobre accessibilitat per millorar la disponibilitat de productes, serveis i infraestructures més accessibles a la UE.

En aquest sentit, es posarà en marxa una biblioteca en línia sobre accessibilitat que inclourà accés directe, a través d'enllaços, a les bases de dades més importants sobre legislació, estàndards, documentació sobre accessibilitat i productes i tecnologies d'assistència, entre altres.

Comunitat d'experts en accessibilitat

A més, el centre de recursos es proposa la creació d'una comunitat d'experts en accessibilitat, connectar a totes les parts interessades en aquesta matèria, crear una finestreta única de coneixement, desenvolupar un programa de formació de professionals i fomentar l'estandardització tècnica i la participació de les persones amb discapacitat en els seus mecanismes.

Finalment, ‘AccessibleEU’ oferirà directrius sobre com implementar polítiques de discapacitat en els diferents sectors i vetllarà pel compliment dels diferents estàndards i directrius sobre accessibilitat. Per a això, es dissenyarà una metodologia innovadora que permeti a les organitzacions autoavaluar-se en la matèria.

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Febrero

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos