Vicente Martínez “Viatjar és quelcom que podem fer tots, tinguem o no discapacitat.
Volar li ha donat ales. Vicente Martínez té 21 anys, és afiliat a l'ONCE i estudia periodisme en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Descobrir i recórrer el món és, des de 2021, la seva major passió, un hobby que realitza en solitari i que l'ajuda a evadir-se i conèixer-se a si mateix d'una forma més ‘intensa’.
Viatjar en solitari ja és un repte en si mateix per a moltes persones, però fer-lo tenint discapacitat ho consideren una gesta heroica, una concepció que el Vicente detesta, perquè ell creu que “viatjar és una cosa normal que podem fer totes les persones, tinguem o no discapacitat”.
Amb aquest objectiu, demostrar a les persones amb discapacitat que viatjar soles, o acompanyades, és possible, i a la societat en general que les persones amb discapacitat poden fer tot el que es proposin, neix el seu projecte ‘Tulli Tour’, una web de viatges accessibles on trobar recomanacions, consells i guies de viatges de diferents països: “Aquest projecte neix amb la idea d'ajudar a les persones amb discapacitat que vulguin viatjar, soles o acompanyades, a perdre la por de viatjar. Però també creo el projecte perquè sempre que explico a les persones sense discapacitat que he viatjat sol em tracten d'heroi, em diuen que valent, molt bé per tu. I no, és una cosa normal que podem fer totes les persones, tinguem o no discapacitat”.
Objecius del projecte
Amb aquest projecte, Vicente vol englobar, en un mateix lloc web, tots els avantatges i desavantatges d'un destí segons diferents tipus de discapacitat, ja que, com ell explica “el que he fet és mirar per internet si hi havia alguna cosa similar al que vull fer jo, i he trobat moltes pàgines web que s'especialitzen en viatges amb discapacitat, però se centren, sobretot, en persones amb cadira de rodes, i deixen de costat altres discapacitats com poden ser les persones cegues, les persones sordes, les persones que els falta un braç o una cama .... El que jo pretenc és englobar tots aquests tipus de discapacitats en un mateix lloc web (...)”.
Què hi trobaràs
El nom del projecte, Tulli Tour, també té la seva raó de ser. Segons Vicente, és habitual abordar la discapacitat de manera molt seriosa, la qual cosa “pot tirar cap endarrere a les persones”. Per això, amb Tulli Tour pretén tractar la discapacitat “d'una forma més pròxima, amb un to humorístic. Crec que donar aquest to d'humor pot ajudar molt a conscienciar a les persones, però també a acostar-ho a un públic més jove”.
Per què Tulli Tour
El Vicente ha viatjat a Porto, Nova York, Brussel·les, Andorra, Berlín... però un dels seus últims destins ha estat Lapònia, on ha estat dues setmanes i mitja recorrent les tres zones, la finlandesa, la sueca i la noruega.
Durant aquest viatge ha anat pujant vídeos a l'Instagram del projecte, @tulli.tour, explicant tot el que s'anava trobant, avantatges i desavantatges d'aquesta destinació, com la facilitat de transitar pels carrers de Kiruna, ciutat situada al nord de Suècia, gràcies als semàfors adaptats o, al contrari, la dificultat de caminar per Rovaniemi, la ciutat més important de la Lapònia Finlandesa, per culpa de l’acumulació de neu Experiència a Rovaniemi
A més de visitar les ciutats més icòniques de Lapònia, Vicente també va voler entrevistar persones amb discapacitat que resideixen en aquests territoris, ja que “el que vull, a més de donar alguns trucs, consells, explicar com em moc i mostrar com viatja una persona amb discapacitat, vull donar a conèixer com es viu amb una discapacitat en els llocs que visito”. Per això, durant la seva estada a Lapònia va entrevistar una noia amb discapacitat visual que viu en Tromso, al nord de Noruega, per a preguntar-li si és accessible viure allí.
Entrevistes als habitants
Així doncs, amb aquest projecte, Vicente vol demostrar que “si tens les ganes i la possibilitat d'anar de viatge, informant-te bé, preguntant a la gent, que és el més important i moltes vegades ens fa vergonya, i aprenent del lloc, es pot fer un viatge molt agradable i gaudir de llocs espectaculars que si haguessis tingut aquesta por de quedar-te a casa no hauries conegut”.
Anima't a viatjar
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30