Inserta Empleo ha atès a Catalunya des de l’any 2020 més de 250 dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere
Inserta Empleo, l'entitat de recursos humans de Fundació ONCE, ha atès en els darrers quatre anys a Catalunya 255 dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere i consolidat 74 insercions laborals per a elles en el marc del seu projecte 'Dones en Mode ON VG '.
A tot l'Estat aquestes xifres arriben a les 3.302 dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere ateses i als 1.225 contractes laborals.
Tal com explica la secretària general de Fundació ONCE i Inserta Empleo i directora de Transformació, Excel·lència i Igualtat de Fundació ONCE, Virginia Carcedo, “apostem per la feina perquè les persones amb discapacitat com a fórmula imprescindible perquè puguin ser propietàries de les seves pròpies vides, dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere incloses”. Per aquesta raó, “vam posar en marxa l'any 2020, amb el cofinançament de la Unió Europea, 'Dones en Mode ON VG' una iniciativa adreçada a millorar l'ocupabilitat de dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere a través de l'escolta activa i un model d'intervenció basat en el Cicle de Recuperació”.
‘Dones en Mode ON VG’ treballa donant resposta a les necessitats específiques de les dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere per aconseguir el seu retorn al món laboral. Per això compta amb persones expertes anomenades compass (brúixola en anglès), que estan especialment preparades per dissenyar un pla d'entrenament i reforç personal.
Els nous reptes amb un horitzó temporal fins a l'any 2029 són: arribar a l'entorn rural, continuar promovent aliances, conscienciar i sensibilitzar ocupadors per promoure oportunitats de feina, visibilitzar les noves fonts de coneixement compartit a través de l'estudi “Ojo al Dato”, i sobretot seguir donant veu a les dones per posar cara a aquesta realitat oculta a través del Llibre “La Voz del Coraje”.
Dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere
El 40,4% de les dones amb discapacitat pateixen violència de gènere, davant del 32% de les dones sense discapacitat, segons xifres de la Macroenquesta de Violència de la Dona recopilades a ‘Ojo al dato. Visibilitat d'una realitat oculta a través de la dada: dona, discapacitat i violència', el primer estudi, realitzat per la Fundació ONCE-Inserta Empleo, que analitza aquesta realitat al nostre país.
Un 57,6% de les dones que participen a l'estudi cofinançat per la Unió Europea, i recollit per l'Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball de la Fundació ONCE (http://www.odismet.es/), Odismet, han indicat que la discapacitat és prèvia a la violència de gènere patida, davant del 27,6% que afirma és conseqüència de la violència viscuda. Així mateix, el 13,4% assenyala que la seva salut ha empitjorat com a conseqüència de la violència.
Segons es posa de manifest a l'informe, en nombroses ocasions són les mateixes víctimes les que s'oposen a denunciar el seu agressor perquè la seva discapacitat les fa sentir encara més fràgils, per por, culpabilitat, vergonya, manca de xarxes de suport social o familiar o la dependència econòmica de l'agressor. Aquesta resistència pot provocar incomprensió a l'entorn, per la qual cosa l'ajuda de persones properes (familiars, amistats, companys de feina) és essencial.
Fundació ONCE i Inserta Empleo
Fundació ONCE és la principal entitat social que treballa per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat amb el desenvolupament d'iniciatives i programes als camps de l'ocupació, la formació, així com l'accessibilitat i el disseny per a tothom per impulsar entorns , productes i serveis globalment accessibles.
Així, Fundació ONCE va posar en marxa l'organització Inserta Empleo, que és l'entitat de recursos humans experta en l'atenció a les persones amb discapacitat i que centra la seva activitat a millorar-ne la formació i aconseguir-ne la inclusió al mercat laboral. Compte amb una experiència de més de 25 anys i un equip d'experts en orientació i intermediació, repartits per les seves 47 oficines a tot el territori. Ajuda les persones amb discapacitat a trobar feina, la forma si cal, i ofereix a les empreses les millors candidatures per als llocs que necessiten cobrir. Tot això sense cap cost.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30