Lliurem un exemplar en braille a Pere Parramon d' 'El noi saltador i la reina dels guardians rossos'
Dilluns 26 d’abril, el director de l’ONCE a Girona, Fran Rodríguez, va lliurar a Pere Parramon, professor i escriptor, un exemplar transcrit en braille de la seva obra El noi saltador i la reina dels guardians rossos. Amb la novel·la s’endinsa en la ficció com a forma alternativa de reflexió sobre el fenomen artístic, camí que segueix amb La llengua dels ocells (en preparació per a 2021). Més a www.pereparramon.com
“Quina il·lusió tenir la versió en braille! És una de les alegries més grans que m'ha dut El noi saltador i la reina dels guardians rossos. Mil gràcies”, va declarar Parramon.
L'obra és un relat sobre la necessitat de sentir-nos acompanyats i com l'art, els textos i la música poden convertir-se en veritables amics. Tot arrossegant els boscos i els contes explicats a la vora del foc, el senyor Hans arriba a l'habitació plena de llibres i sofisticacions erudites de l'enigmàtic noi saltador, membre d'una rica familia alemanya amb casa a Collserola. Entre els misteris de l'un, els secrets de l'altre i la insòlita amistat que entreteixeixen i els éssers invisibles, la novel·la ofereix una mirada poètica sobre un dels moments més estranys del segle XX i ens interroga sobre el lloc íntim de l'art i la cultura en les nostres vides.
Parramon (Girona, 1977) és doctor en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, amb formació, entre d'altres àmbits, en Simbologia per la Universitat de Barcelona, i Direcció de centres docents públics per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i de la International Association of Critics of Art (AICA), ha signat treballs, articles i crítiques en catàlegs i recopilacions nacionals i internacionals, així com en diferents publicacions periòdiques. A més de l’art fantàstic, sobre el qual defensa la tesi doctoral Arte fantástico: Estrategias visuales de lo imposible, està interessat per l’art postcolonial, les qüestions de gènere i les relacions entre èpoques i artistes. Compromès amb la docència, és director a l’Institut Rafael Campalans i professor a la Universitat de Girona, i ha estat professor de Teoria de l’Art al Màster Integratiu d’Artteràpia de la UdG, impartint cursos i conferències per a nombroses institucions públiques i privades.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30