L'ONCE, exemple a Europa de la feina per a millorar la vida de 80 milions de persones amb discapacitat

Secciones: T'interessa
antonio_tajani_con_representates_de_la_once.jpg

El nou president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va renovar el passat dia 10 de febrer a Madrid un acord de col•laboració amb el president amb l'ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, amb el propòsit d'estrènyer llaços i institucionalitzar la tasca que des de fa anys desenvolupa l'entitat espanyola en l'àmbit polític de les institucions europees, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels 80 milions de ciutadans europeus amb alguna discapacitat.

Aprofitant la seva estada a Espanya, Tajani va mantenir una trobada a l'Oficina del Parlament Europeu amb Carballeda i altres responsables de l'ONCE i la seva Fundació, en el qual el nou president del Parlament europeu va conèixer com ha estat l'evolució de l'ONCE en la millora de seus serveis socials per a persones cegues, l'impuls a la creació d'ocupació, la seva presència en el mercat de joc responsable o la nova aposta en l'àmbit soci empresarial, a través del seu grup d'empreses socials ILUNION.

El nuevo presidente del Parlamento Europeo, Antonio Tajani, con el presidente con la ONCE y su Fundación, Miguel Carballeda.

Antonio Tajani ha assenyalat que "vam signar un important acord amb l'ONCE, com a exemple a la Unió Europea de la feina que es pot fer per la discapacitat, i animar tots els països a signar acords similars prenent com a model aquesta col•laboració espanyola". "Perquè no es tracta de parlar de discapacitat i sí de drets i llibertats", ha afirmat el president de l'Eurocambra.

Per la seva banda, Miguel Carballeda ha afirmat que "l'ONCE agraeix al Parlament Europeu aquesta iniciativa que l'apropa als ciutadans de la UE sense exclusió, a tots els ciutadans. I comprometem tot el nostre esforç i el nostre coneixement a millorar la qualitat de vida de 80 milions de companys europeus ".

El conveni preveu fomentar l'elaboració de materials i publicacions accessibles, impulsar conjuntament la imatge de les persones amb discapacitat a Europa, realitzar accions formatives, fòrums i seminaris de sensibilització o promoure l'estada al Parlament de joves cecs en pràctiques professionals. L'ONCE s’hi afegirà també amb l'emissió de cupons dedicats a Europa i la tasca de l'Europarlament. La Fundació ONCE porta 17 anys treballant amb les autoritats comunitàries, el que ha permès beneficiar 236.000 persones amb discapacitat a Espanya i impulsar 64.000 llocs de treball.

Accessibilitat al transport aeri, l'educació i la cultura
A més de la signatura, l'ONCE i la seva Fundació van traslladar a Tajani les inquietuds i necessitats que recullen de les persones amb discapacitat a Espanya i a Europa, entre les quals destaquen la discriminació d'aquestes persones en l'aplicació del Reglament del Transport Aeri o el dret al vot i la plena accessibilitat per als comicis europeus de 2019.

D'altra banda, en matèria legislativa, es va informar al president del Parlament de la necessitat de donar un impuls a l'Acta Europea de Accessibilitat, per a assegurar l'accés a béns i serveis per a persones amb discapacitat dins del mercat únic; la directiva de mitjans audiovisuals, que garanteixi l'accés a aquests serveis; o l'aplicació a la UE -pendent de ratificació- del Tractat de Marràqueix, amb el qual es permetria el lliure intercanvi de textos i formats educatius entre persones amb discapacitat.

Igualment, es va recordar la necessitat de reconèixer el sistema Braille com un codi oficial de lectoescriptura per a persones cegues de la UE i es va informar Tajani que Espanya serà seu en uns mesos de l'Assemblea Anual General de l'EDF (Fòrum Europeu de la Discapacitat, per les seves sigles en anglès), que reunirà els seus representants de tota la UE i prendrà iniciatives per a millorar la seva inclusió social. L'acte coincidirà amb el 20 aniversari del CERMI (Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat).

 

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos