L’ONCE Catalunya ret homenatge els seus voluntaris i els dedica un cupó

Secciones: Solidaritat
cupon_voluntarios.jpg

L'ONCE Catalunya  va retre homenatge als seus voluntaris, i els de tota l'Organització, i els dedicà el seu cupó de dimarts, 5 de desembre, al Dia Internacional del Voluntariat. Cinc milions i mig de cupons van difondre la labor dels que regalen part del seu temps als altres. El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre, i va ser instaurat per l'ONU el 1985, per estimular a persones de tota condició a oferir els seus serveis com a voluntaris.

Amb aquest cupó, que es sorteja el Dia Internacional del Voluntariat, l'ONCE dóna suport als que, de forma solidària, dediquen una bona part del seu temps a ajudar a persones cegues o amb discapacitat visual greu. L'ONCE compta amb 2.352 voluntaris que, el 2017, han atès 9.536 afiliats de l'Organització.

L’ONCE Catalunya vol agrair la tasca del seus 361 voluntaris i voluntàries, que durant els primer onze mesos d’enguany ja han fet 6.292 serveis.

El voluntariat a l'ONCE

L'ONCE compta amb diversos programes de voluntariat, un servei que promou per reforçar els seus objectius d'aconseguir l'autonomia personal i integració social de les persones amb discapacitat visual. Va dirigit a aquells afiliats que, de manera temporal o definitiva, no han arribat a un grau d'autonomia personal necessari per a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport familiar suficient. L'ONCE posa a disposició dels seus afiliats cinc programes de voluntariat.

Programa d'Acompanyament, per atendre els afiliats que no posseeixen un grau d'autonomia personal suficient i que no disposen en el seu entorn de persones que els puguin acompanyar en els seus desplaçaments. Els voluntaris els acompanyen a serveis que presta l'ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille i tiflotecnologia, etc.); a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos pel seu entorn, etc. També acompanyen afiliats amb dificultats de mobilitat en els torns de vacances socials, i a persones adultes en el seu domicili, residència de majors o en un hospital, per pal•liar situacions de soledat o aïllament. En aquest àmbit els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 4.127 serveis.

Programa d'Accés a la informació, dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa plasmada en documents, se'ls ajuda en la formalització d'impresos, documents, fulls de comanda, etc. Els voluntaris els llegeixen la correspondència i altres documents, textos que comprenguin gràfics, fórmules o taules complexes. Aquí els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 796 tasques.

Programa Esportiu, que facilita la pràctica esportiva en esports de base, ja siguin organitzats per l'ONCE o per altres entitats. Els voluntaris els donen suport en aquestes pràctiques esportives; col•laboren en l'accés a instal•lacions esportives i en el desenvolupament al seu interior. I possibiliten a l'afiliat les indicacions necessàries en entrenaments i proves, així com localitzar els elements i instruments esportius i estris personals. En aquest programa, els voluntaris catalans han realitzat 410 suports.

Programa Cultural-recreatiu, que permet fer més accessible la cultura i l'oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals-recreatives tant organitzades per l'ONCE com externes. Els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 959 col•laboracions en l'organització d'activitats culturals, tertúlies, o conferències.

Programa d'Experiència professional, amb la finalitat divulgar experiències laborals, que puguin servir de referència als afiliats demandants d'ocupació o que vagin a iniciar la seva marxa professional per compte propi. Les persones voluntàries donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquells afiliats que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada. A més, permet donar suport, per part d'afiliats que hagin desenvolupat iniciatives de creació empresarial, a altres afiliats que vagin a emprendre el seu camí per compte propi.

Nueva web voluntariado Fundación ONCE
Coincidiendo con el Día Internacional del Voluntariado, que se conmemora cada 5 de diciembre, el Servicio de Voluntariado de Fundación ONCE puso de largo y estrenó su página web, una herramienta con la que pretende dar a conocer su trabajo y animar a más gente a que regale parte de su tiempo a otras personas, en este caso con discapacidad.
 
El Servicio de Voluntariado de Fundación ONCE comenzó su andadura en enero de 2017 y desde entonces son ya más de un centenar de voluntarios los que se han unido a él para ayudar a otras personas, siempre con discapacidad, a cubrir sus necesidades más básicas o a mejorar su autonomía personal, entre otros aspectos.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos