L’ONCE Catalunya celebra Sant Jordi

santjordistandbcn_1.jpg

El Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO)  ha commemorat el 20è aniversari de la  presència a les Rambles de Barcelona, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi. Ho ha fet amb el tradicional estand de l’ONCE, on els visitants van trobar revistes, llibres i contes en format Braille i daisy (suport sonor encriptat); adaptacions en relleu, com mapes, plànols i material didàctic en general; màquines perkins d’escriptura en Braille. Hi també punts de llibre, alfabets en Braille;  làmines de plàstic en relleu... En definitiva, una mostra del material accessible que produeix el SBO.

Afiliats de l’ONCE a Catalunya, acompanyats per un guia van descobrir, el diumenge 23, la Barcelona dels anys 20, seguint el llibre Vida privada de Josep Mª de Sagarra.

20 anys de l'ONCE a la Rambla per Sant Jordi.

Festa literària i musical del Club de Lectura amb Celtic Groove

També per a celebrar Sant Jordi a la Delegació Territorial de l’ONCE Catalunya es va organitzar, el passat dia 26 d’abril, una festa literària i musical estructurada en dues parts. La primera, organitzada pel Club de Lectura, va consistir en una posada en escena d'un programa de ràdio fictici que va tenir com a protagonistes a la lectura i els lectors. La segona part de la festa va estar centrada en la música, de la mà de Bernardí Martorell i el grup Celtic Groove hi va haver un concert de música celta a la Sala de Conferències.

A Tarragona, l’ONCE i la Biblioteca Pública van unir esforços per oferir a la ciutat  activitats obertes a tots els públics que permeten enriquir les pròpies experiències, emmarcades dintre de les activitats de la V Primavera Literària.

El dijous 30 de març es va realitzar la Conferència 125è aniversari del naixement d’Aurora Bertrana, a càrrec de la crítica literària i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, M. Àngels Cabré, a  la Biblioteca Pública de Tarragona.

El dijous 20 d’abril es va fer la lectura pública on la literatura es va donar la mà amb la música. La melodia ens va fer descobrir els sons, els ritmes, les cançons i els instruments que els llibres amaguen en les seves pàgines. Es va fer a Sala d’Actes de l’ONCE a la Rambla Vella

Lectura pública amb sons d'arpa

El dijous 20 d’abril es va fer la lectura pública on la literatura es va donar la mà amb la música. La melodia ens va fer descobrir els sons, els ritmes, les cançons i els instruments que els llibres amaguen en les seves pàgines.  Es va fer a Sala d’Actes de l’ONCE a la Rambla Vella. Va participar l'alcalde i personalitats del món social i de la cultura tarragonines, afiliats a l’ONCE i família i amics. També vam comptar amb la participació de diversos músics de l’Escola de Música de Tarragona  que van interpretar obres musicals. I la Rosalia Sumoy, música professional,  va interpretar a l’arpa diverses peces literàries.

També es va retre homenatge a l’escriptor afiliat a l’ONCE Ralph Barby, qui va fer la lectura d’un fragment d’una de les seves obres “LLumins a la nit”.

Lletres amb tinta, braille, lupa o memòria

Josep Félix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Òscar Peris, delegat del Govern; Rosa Ricomà, directora del Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT); Rafaela Pérez, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, entre d’altres, van pujar a l’estrada per llegir un fragment d’alguna obra literària, sense importar  si era en tinta, braille, amb lupa o de memòria.  El fet més importat era impulsar la lectura sense excloure ningú per la seva forma de gaudir-la.

Rafaela Pérez, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, en un moment de la seva lectura.També van intervenir Trinitat Castro, directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Ana Santos, consellera de l'Ajuntament de Tarragona Àrea de Serveis a la Persona; Jaume Giné, cap de la Regió Camp de Tarragona- Mossos d'Esquadra; Jordi Pedret, Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà de la Regió Policial Camp de Tarragona; Mercé Toldrà, directora del Museu del Port de Tarragona; Albert Abelló, portaveu de Convergència; Xavier Brotons, Centre de Normalització Lingüística; Pilar Sada conservadora del Museu Arqueològic de Tarragona; Romà Solé, Servei Municipal de la Discapacitat; Dolors Saumell, directora Biblioteca Pública de Tarragona; Jordi Agrás, director  territorial  de  Cultura; Marta Cassany, departament de Treball, Afers Socials i Famílies i cap del Servei de Coordinació; Montserrat Recasens, directora de la Biblioteca de Torreforta.

Divendres 21 d’abril va tenir lloc, a la  Biblioteca Pública de Tarragona, la Revetlla Literària, una fita que va aplegar novel·les, música, teatre i poesia.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos