Fundació ONCE aposta per una mobilitat sostenible i inclusiva per a totes les persones

foto_clausura_mesa_clausura_002.jpg

Fundació ONCE va clausurar divendres 19 de novembre el V Congrés Internacional de Tecnologia i Turisme per a la Diversitat, un esdeveniment que va reunir de manera virtual més de 700 persones durant la setmana i que  va apostar perquè els agents implicats treballin junts per la consecució una mobilitat sostenible i inclusiva per a tots els ciutadans.

Així es va posar de manifest a la taula rodona titulada 'El nou escenari de la mobilitat: tecnologia i inclusió', en què van participar Álvaro Urech, responsable d'Innovació d'Alstom; María José Aparicio, subdirectora general de Formació i Educació Viària de la Direcció General de Trànsit; Víctor Calzadilla, cap d'Àrea de Reglamentació de vehicles del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i José Luis Borau, cap del Departament d'Accessibilitat al Medi Físic de la Fundació ONCE.

Moderats per Patricia Otero, directora d'ILUNION Accessibilitat, els ponents van coincidir a assenyalar la importància que tots els agents implicats en la mobilitat, que va més enllà del mer transport, prenguin consciència que desplaçar-se a les ciutats ha de ser una activitat sostenible i còmoda per a tots els seus habitants.

“Un dels canvis més importants que ens fan parlar ara de mobilitat, en lloc de transport, és que el focus està cada cop més al passatger”, afirmà Urech. I partint d´aquesta premissa, prosseguí, des d’Alstom es té molt en compte la realitat de tots els viatgers, “cadascú amb les seves peculiaritats”, i s'utilitza la tecnologia i el disseny universal perquè l'experiència de viatge sigui igual de bona per a tothom.

Com el responsable d'Innovació d'Alstom, els representants de Trànsit i del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç van posar de manifest la necessitat que la societat interioritzi que la mobilitat ha de ser sostenible i inclusiva, és a dir, que a totes les baules de la cadena que la integren es tinguin en compte les necessitats i peculiaritats de tot tipus de conductors i passatgers, tant per la discapacitat com per l'edat.

Des d’aquesta perspectiva, Borau va posar laccent en el fet de tenir en compte els dissenys de les infraestructures urbanes, els nous models de mobilitat, els vehicles autònoms, vehicles interconnectats i
l'impacte que tot això pot tenir en col·lectius vulnerables com les persones grans, les que tenen discapacitat o els ciclistes, entre d'altres.

L'última jornada del congrés va comptar amb la ponència de David Banes, director de David Banes Access and Inclusion Services, que va parlar de 'Reduir barreres als viatges i el turisme a través de tecnologies emergents'.

El IV Congrés Internacional de Tecnologia i Turisme per a la Diversitat va abordar, entre altres temàtiques, la de les aplicacions de les TIC a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o viatjar com un dret de tota la ciutadania.

Amb la col·laboració de l'OMT i la Xarxa Europea de Turisme Accessible (ENAT), l'esdeveniment va pretendre ser un fòrum de trobada on especialistes i interessats en l'ús de la tecnologia al servei de les persones debatessin sobre la intel·ligència artificial en la millora de l'autonomia, la interacció persona màquina o allò tecnològic i el turisme, entre altres aspectes.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Noviembre

« »
  1. L
  2. M
  3. M
  4. J
  5. V
  6. S
  7. D
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos