El president del Consell Territorial a Catalunya, David Bernardo, participa en l'acte del Dia del Orgull LGTBI+ organitzat pel CERMI
El Dia de l'Orgull LGTBI+ significa "obrir els armaris" de la discapacitat. Així ho va manifestar Jesús González, president de la Comissió de Diversitats Sexuals LGTBI+ amb Discapacitat del CERMI, durant la celebració d'una trobada organitzada juntament amb Servimedia per abordar la realitat d'aquest col·lectiu.
Van participar David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Alfonso Lara, responsable del Servei d'Informació i Atenció a la població LGTBI; Marta Pericas, membre de la Comissió de Joventut Sorda de la CNSE; Cristina Hernández, d’Autisme Espanya i Iván López, de PREDIF.
David Bernardo (ONCE) va denunciar els últims casos d'agressions a Catalunya cap a col·lectius LGTBI+, al temps que va voler cridar l'atenció sobre la vulnerabilitat encara més gran que tenen les persones cegues LGTBI+.
Durant la trobada, també van abordar l'avantprojecte de la 'llei trans' i LGTBI+, que es va aprovar el dimarts 29 de juny al Consell de Ministres. En aquest sentit, els representants de les entitats participants van coincidir en que és "un avanç" per protegir els drets de les persones LGTBI amb discapacitat, que estan contemplats en el text legislatiu, així com per poder finançar investigacions o projectes a favor d'aquest col·lectiu , encara que van reconèixer que "l'important" és que es materialitzi i es porti a la pràctica.
Una altra de les temàtiques d'aquesta trobada Orgull LGTBI+ va ser la diversitat en les empreses, que, segons van concloure, "cada vegada més" les empreses treballen en matèria d'igualtat i equiparació de drets a tots els nivells, així com en accions de sensibilització, però "encara" segueix existint un alt percentatge d'atur per a les persones LGTBI amb discapacitat, de manera que, van indicar, es necessita comptar amb més dades i estudis per conèixer aquesta realitat "d'una manera clara".
Segons va indicar Jesús González, hi ha una invisibilitat en relació a les persones LGTBI+ amb discapacitat, d'aquí que la seva comissió treballi per posar en relleu la doble discriminació que pateixen, i triple en el cas de les dones amb discapacitat. En la seva opinió, s'ha d'avançar en l'estudi en el qual estan treballant des del CERMI, Fundació ONCE i FELGTB sobre la realitat de persones LGTBI+ amb discapacitat , al temps que va considerar que "cal" tenir referents LGTBI+ amb discapacitat en totes les plataformes de televisió per ser més visibles.
En aquesta línia, per a Alfonso Lara la discapacitat "s'ha d'integrar" i cal seguir treballant per reivindicar aquesta igualtat davant de la discriminació; al temps que Iván López de PREDIF i Marta Pericas de CNSE van ressaltar la importància d'actes com la marxa per l'Orgull LGTBI per donar visibilitat, però aquesta última va lamentar la manca d'accessibilitat en aquest tipus d'activitats amb barreres de comunicació per a les persones sordes.
A més, Cristina Hernández (Autisme Espanya) va parlar de donar a conèixer les necessitats afectivo-sexuals de les persones LGTBI+ amb discapacitat i, sobretot, de les persones amb TEA. Va demandar major informació i sensibilització, així com serveis i recursos que donin suport a les seves necessitats específiques.
Cupó Orgull i igualtat
L’ONCE dedica el seu cupó, dissabte 3 de juliol, a reivindicar el respecte a la diferència, la diversitat i la pluralitat social sota el lema 'Orgull i igualtat'. Cinc milions i mig de cupons es vesteixen amb els colors de l’Arc de Sant Martí en defensa dels drets del col·lectiu.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30