El cupó de l’ONCE puja el teló del TNC
El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) protagonitzà el cupó de l’ONCE del diumenge 22 de setembre dintre de la sèrie ‘Ciutats a escena’ que l’ONCE dedica als teatres més emblemàtics. En aquest cas, 5,5 milions de cupons mostraran la imatge del teatre barcelonès per tot Espanya.
A la presentació van participar Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya i Mònica Campos, directora executiva del TNC. "Aquest cupó és un homenatge al TNC, a les sales, les institucions i els professionals que treballen perquè el teatre sigui un bé cultural accessible a tothom. Fer un teatre inclusiu per les persones cegues i per totes les persones amb discapacitat és fer un teatre universal i un teatre millor", indicà Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya.
Però els protagonistes van ser un grup de persones cegues afiliades l’ONCE que van visitar el TNC i van ‘veure’ mitjançant el tacte i l’oïda com és la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya. Ho van fer sobre l’escenari mateix de la sala amb una mostra d’atrezzo d'espectacles representats al TNC. Entre els elements d’escena hi havia una màquina de fer vent i altra de fer trons, mobiliari i un telèfon dels anys 70.
A Catalunya també sortiran en aquesta col·lecció el Teatre Municipal de Girona (13/10/19), el Teatre de la Llotja de Lleida (20/10/19) i el Teatre Metropol de Tarragona (03/11/19).
Obres en audiodescripció
L’ONCE i el TNC tenen signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual s’ofereixen sessions en sistema AUDESC d’audiodescripció per a cecs, en aquells espectacles on el muntatge teatral ho permet, a fi de fomentar la participació dels afiliats de l’ONCE com espectadors i motivar el seu interès per l’activitat teatral. Durant els anys 2018 i 2019 els afiliats i afiliades a l’ONCE van tenir al TNC obres en audiodescripció com: Només una vegada, Alba, Afanys d’amor perduts, El jardín de los cerezos o El gran mercado del mundo.
I aquesta temporada 2019-2020 el TNC les següents obres en audiodescripció: Justícia, de Guillem Clua, a la Sala Gran; La casa de les aranyes, de Paco Zarzoso, i Monroe Lamarr, de Carles Batlle, a la Sala Petita; i en el marc d’El TNC Petit la Sala Tallers La nena dels pardals, una obra de Teatre al Detall i recomanada per a espectadors i espectadores a partir de 6 anys.
També a la Sala Tallers el TNC hi haurà dos espectacles dins del Festival Simbiòtic, un festival dedicat a la igualtat i a la inclusió: Untitled Ref. Nº 1 - Teatro documental i Richard III redux OR Sara Beer [is/not] Richard III.
El Teatre Nacional de Catalunya compta amb tres sales aptes per fer representacions: la Sala Gran, amb grades de teatre grec i capacitat per 870 seients; la Sala Petita, amb grades mòbils i capacitat entre 266 i 450 persones i la Sala Tallers, fins a 400 localitats. Dissenyat per l’arquitecte Ricard Bofill i Leví és un dels edificis emblemàtics de Barcelona. Va ser inaugurat l'any 1996 i va néixer amb l'objectiu bàsic de consolidar una oferta teatral d'alta qualitat tant a escala nacional com internacional que, des de la capacitat de risc estètic i la voluntat de servei pròpia del teatre públic, completés un panorama teatral caracteritzat per la creativitat i la riquesa de les iniciatives.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31