Antonio Guillén és reelegit president del COCARMI, el moviment català de la discapacitat
L'Assemblea General del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), reunida el 14 de maig, va reelegir per unanimitat a Antonio Guillén com a president de la organització pels propers quatre anys.
L'Assemblea General, integrada per 10 federacions i organitzacions que representen gairebé 700 entitats socials catalanes de defensa dels drets de les persones amb discapacitat, també va escollir els altres membres que formaran la nova Junta Directiva:
- Vicepresidència 1a: Rosa Cadenas (DINCAT)
- Vicepresidència 2a: Pilar Díaz (Cocemfe Catalunya)
- Vicepresidència 3a: Israel Molinero (Salut Mental Catalunya)
- Vicepresidència 4a: Raimon Jané (ACAPPS)
- Secretaria General: Enric Botí (ONCE Catalunya)
- Tresoreria: Mercè Batlle (FEPCCAT)
- Vocalies: Albert Casellas (FESOCA) i Pilar Sanjuan (Down Catalunya)
Per al seu segon mandat, Antonio Guillén vol "avançar en la recuperació dels drets perduts durant la crisi i que tants anys de reivindicació ens havia costat assolir". "Les persones amb discapacitat han de ser una prioritat pel nou Govern de la Generalitat, que cal que emprengui polítiques decidides per garantir l'accessibilitat i l'accés al mercat de treball, així com recuperar el funcionament del CODISCAT", afegeix Guillén. Com a prioritats concretes, vol incidir en els 20 reptes de futur plantejats pel Comitè coincidint amb el seu vintè aniversari, amb l'objectiu comú de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.
Des de fa més de 40 anys un destacat activista
Antonio Guillén (Barcelona, 1957) és des de fa més de 40 anys un destacat activista en defensa de les persones amb discapacitat física. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a la ciutat de Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i la creació d'òrgans de participació municipals per al col•lectiu. També ha estat impulsor de diverses organitzacions del sector com la Federació ECOM, de la qual n'és actualment el president.
Sobre el COCARMI
Està integrat per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui discapacitat física, intel•lectual, sensorial o trastorn mental (www.cocarmi.cat). Segons dades del 2016 del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, hi ha a Catalunya prop de 530.000 persones amb alguna discapacitat legalment reconeguda. Una dècada abans, el 2006, el nombre de persones amb discapacitat era d'unes 377.500. El COCARMI l'integren ACAPPS, COCEMFE Catalunya, DINCAT-Plena Inclusió Catalunya, Down Catalunya, ECOM, FECETC, Federació Salut Mental Catalunya, FESOCA, FEPCCAT i ONCE Catalunya. El COCARMI forma part del Comité Estatal de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que representa uns 3,8 milions de persones amb discapacitat d'unes 7.000 associacions. Forma part així mateix de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30