Publicador de contenidos

Esports, Cultura i Oci

guanyadors_i_autoritats_0.jpg
El jurat del premi literari Roc Boronat ha escollit Teresa Solana com a guanyadora de la 19a edició per l’obra Matèria gris. L’originalitat i l’encert d’entrelligar històries, així com la solidesa de la veu narrativa i el retrat crític i irònic de la societat actual són alguns dels valors d’aquest recull de relats que el jurat ha destacat. En la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Joan Miquel Roig Mestre ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra El sabater del Rif. Xavier Grau, Delegat Territorial d'ONCE Catalunya, ha destacat l'elevada participació (73 obres presentades en la categoria de narrativa oberta a tothom), rècord en els 19 anys dels premis.
mendez.jpg
El seleccionador nacional de ciclismo paralímpico, Félix García Casas, anunció el 6 de febrero el equipo que participará en el Campeonato del Mundo de Pista, que se celebrará del 2 al 5 de marzo en Los Ángeles (Estados Unidos). Los seleccionados son el barcelonés Juanjo Méndez (MC1), el valenciano Maurice Eckhard (MC2), el navarro Eduardo Santas y el guipuzcoano Amador Granados (MC3), el madrileño César Neira (MC4) y el almeriense Pablo Jaramillo (MC5), más el tándem catalán formado por Ignacio Ávila y su piloto, Joan Font.
b3747.jpg
La compañía de teatro La Luciérnaga, de Madrid, compuesta por actores y actrices ciegos y con discapacidad visual grave, participó en las Fiestas de Santa Águeda de Riba-roja d’Ebre (Tarragona), con una representación que tuvo lugar el sábado, 4 de febrero, a las 20.00 h, en La Societat La Llum del Dia. El grupo ofreció el preestreno de su nuevo montaje Caricias, una adaptación de la obra de Sergi Belbel, bajo la dirección de Agustín Sasián. Una cita teatral organizada por la Associació de Dones de la localidad de Riba-roja, en colaboración con el Ayuntamiento.
esqui_baqueira.jpg
Un total de 26 esquiadores ciegos o con discapacidad visual grave, acompañados de sus guías, participaron el fin de semana del 18 y 19 de febrero en Baqueira Beret en la II Copa FEDC (Federación Española de Deportes para Ciegos), última prueba puntuable para el Campeonato de España.
museu_terrassa.png
La Mirada Tàctil és un programa d’accessibilitat cultural de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, que té com objectiu fer dels museus espais d’inclusió. Des del punt de vista de l’accessibilitat cultural, les accions de la Mirada Tàctil es focalitzen en facilitar la inclusió dels continguts de les exposicions permanents a la comunitat sorda signant, oralista i amb ceguesa.
password.jpg
La fotògrafa amb discapacitat visual Carme Ollé, ha aconseguit un Certificat d'Honor a la primera edició del Concurs Internacional d'Art i Discapacitat, celebrat a Seül. Va representar a Espanya en aquest Festival, celebrat el passat desembre, amb l'obra titulada 'Password', que va formar part de l'exhibició de les obres en el Hongik Museum of Art de Seül. Aquest Concurs estava organitzat per l'Associació Coreana d'artistes amb Discapacitat i el Ministeri de Cultura, Esport i Turisme de Corea.
santi_moese_entrenamiento_cerebral_once_vodafone.jpg
La Fundación Vodafone España presentó el pasado día 10 de febrero en Barcelona las soluciones que iba a mostrar en el Mobile World Congress (del 27 de febrero y el 2 de marzo), todas ellas dirigidas a mejorar la calidad de vida de las personas con discapacidad. Participó Santi Moese, instructor tiflotecnológico de ONCE Catalunya.
roc_boronat_grup_1.jpg
Dimarts 24 de gener va tenir lloc la primera reunió del jurat del XIX Concurs Literari Roc Boronat en Llengua Catalana que convoca l’ONCE i l’obra guanyadora del qual publica el segell de ficció Amsterdam Llibres. El jurat ha destacat l’increment d’obres presentades que passa de 68 en l’edició del 2016 a 80 en la del 2017.
ajedrecista_ciego.jpg
Un grup d'experts escaquistes cecs o amb discapacitat visual greu, de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), van assistir del 22 del 26 de gener a la Delegació Territorial de l'ONCE a Catalunya, a un curs d'excel·lència i perfeccionament impartit pel gran mestre internacional Jordi Magem, considerat un dels millors escaquistes espanyols de tots els temps i campió d'Espanya el 1990.
dipu_tactil_.jpg
Dilluns 16 de gener, Anaïs García Balmaña, cap de la Unitat d’Autonomia Personal i Accés a la Informació i Josep Pitarch Rodríguez, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l'ONCE Catalunya i representants de la Diputació de Barcelona, acompanyats pels alcaldes de Montornès i de Montmeló van assistir a la presentació de la visita guiada inclusiva per a persones amb discapacitat visual i auditiva que es preveu posar en marxa aquest any 2017 al jaciment romà.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos