L’ONCE Catalunya premia la solidaritat i la superació de la societat catalana

Secciones: Protagonistes
Foto de família dels guanyadors i guanyadores dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023.

L’ONCE va premiar la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023, dimecres 15 de novembre. L’acte, celebrat a l’Auditori ONCE Catalunya, va estar presidit per Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya. 

Els Premis Solidaris ONCE  Catalunya, enguany sota el títol “Propera estació: FUTUR”, ens presentà el Grup Social ONCE com un tren carregat d'històries de superació que sorprenen, emocionen, il·lusionen i fan somriure. És un tren que porta maletes plenes de força i esperança per afrontar els desafiaments i assolir les metes. Ens apropa al viatge que té com a destinació el futur del Grup Social ONCE.

"Catalunya té la immensa sort de ser un territori amb moltes entitats, empreses i organitzacions solidàries, un territori ple de persones molt humanes que treballen pels drets de les persones més desfavorides. Aquesta feina és sovint invisible i sorda i cal que es visibilitzi perquè tothom la conegui. Des de l'ONCE Catalunya, volem agrair la seva dedicació i reconèixer públicament la seva gran tasca", va destacar el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, David Bernardo.

“Els premiats i guardonats fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar. Els encoratgem a seguir així amb una il·lusió renovada’ subratllà Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

També van participar a l’acte Alejandro Oñoro, conseller delegat d’ILUNION; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat). 
 

Sensibilitat social i dedicació

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. 

Els premiats van rebre l’obra escultòrica SOLIDARIS, un reconeixement a la seva tasca en favor de la societat. 

Premis Solidaris 2023 ONCE Catalunya a:

A la Institució, Organització, Entitat, ONG: 

Fundació Surt

Per ser una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per erradicar les discriminacions per raó de sexe i gènere, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva.

- PREMI A L’ORGANITZACIÓ, INSTITUCIÓ, ENTITAT O ONG: Fundació Surt. Recull: Sira Vilardell, directora de Fundació Surt Lliura: Mercè Batlle, presidenta de COCARMI

Al Programa, article o projecte de comunicació: 

Solidaris - Catalunya Ràdio - CCMA

Per ser un programa social de referència a la graella de Catalunya Ràdio. El programa, dirigit i presentat per Mercè Folch, aposta per un periodisme crític, rigorós i reflexiu. Parlar del “Solidaris” és fer-ho d’inclusió, de desenvolupament, de pau, de feminisme sempre posant èmfasi en les històries en primera persona. 

- PREMI AL MITJÀ O PROJECTE DE COMUNICACIÓ: Programa ‘Solidaris’ de Catalunya Ràdio. Recull: Mercè Folch, directora del programa ‘Solidaris’ Lliura: Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

A la Persona Física: 

Maria Victòria ‘Viqui’ Molins

Per una vida dedicada a ajudar el més desfavorits. Nascuda a Barcelona, el  març del 1936, Viqui Molins és una religiosa catalana membre de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Arran dels seus viatges a Nicaragua el 1981, va voler dedicar-se al voluntariat tot ajudant a persones en risc d'exclusió social, persones recluses, persones drogodependents, fent de mestra al barri del Raval de Barcelona.

- PREMI A LA PERSONA FÍSICA: Viqui Molins. Recull: Viqui Molins. Lliura: Alejandro Oñoro, conseller delegat d’ILUNION i Manel caballero, afiliat a l'ONCE.

A l'Empresa: 

Worldcoo, els cèntims de la compra en projectes solidaris

Per ser una empresa social creadora de l'Arrodoniment Solidari en comerços, com, Bonpreu i Esclat, Viena, Condis, Eroski, Caprabo, Areas, General Optica o Correus, entre d’altres.  El 2022, va fer 10 anys tot ajudant diferents ONG i Fundacions a obtenir finançament per als seus projectes. Ha canalitzat més de 65 milions de donacions, fet que els ha permès recaptar 15 milions d’euros i ajudar a finançar 742 projectes.

- PREMI A L’EMPRESA: Worldcoo Recullen: Sergi Figueres i Aureli Bou, els dos Co-Fundadors de Worldcoo Lliura: Anna Erra, Presidenta del Parlament de Catalunya

A l'estament de l'Administració Pública: 

Ajuntament de Reus. Projecte 'Reus, ciutat Inclusiva'

Per millorar l’accessibilitat a peu de la ciutat i treballar des de fa molts anys per una ciutat inclusiva. El projecte es fixa com a objectiu revisar voreres i passos de vianants per definir itineraris accessibles de la xarxa bàsica de mobilitat a peu. Una solució integral a la millora contínua de l’accessibilitat a la via pública amb: paviment tàctil, les rajoles guies, l’ampliació de voreres o la instal·lació de semàfors acústics.

- PREMI A L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA: Ajuntament de Reus. Recull: Sandra Guaita, alcaldessa de Reus Lliuren: Enric Botí, Delegat d’ONCE Catalunya i David Bernardo, President del Consell Territorial

El jurat


El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya; Bárbara Palau,  consellera general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació. 

Foto de família, amb premiats i autoritats.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos