Nº 9 JUNY 2017

extra_de_la_madre_2017_ok_ceros.jpg
La sort del Sorteig Extraordinari de l'ONCE del Dia de la Mare, celebrat la nit del diumenge 7 de maig, va deixar 400.000 euros a Girona. Altres 10 cupons, premiats també amb 40.000 euros cadascun, van tocar a Barcelona. El premi més gran, de 17 milions d'euros, es va anar a Donosti.
foto_de_familia_de_la_presentacion_del_cupon_de_la_once_dedicado_a_los_30_anos_del_programa_erasmus.jpg
El 30 aniversario del Programa Erasmus protagonizó el cupón de la ONCE del martes, 9 de mayo (Día de Europa). Cinco millones y medio de cupones difundieron este programa educativo que ha abierto fronteras a millones de universitarios de la Unión Europea.
once_stand_festa_major_gracia.jpg
En el marc de la celebració del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, l’ONCE Catalunya va participar amb el taller El Braille, el sentit de llegir amb els dits. Es va fer a l’envelat dels Jardinets de Gràcia el passat 5 de maig. D’aquesta manera, un grup d’afiliats i treballadors van ensenyar a la ciutadania com és el codi de lectoescriptura de les persones cegues. El cupó del 20 d'agost es dedica a aquesta festa de cultura, tradició i guarnit, una de les expressions festives i populars més importants i singulars de la ciutat de Barcelona
El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona va organitzar divendres 12 de maig la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 25ena edició. Durant el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem. Per la tarda, van gaudir de tallers i un berenar.
dia_nacional_celiaco_040517.jpg
El Día Nacional del Celíaco, que se celebra el 27 de mayo, fue el motivo del cupón de la ONCE del jueves, 4 de mayo. Cinco millones y medio de cupones apoyaron a las personas celíacas y a sus familias, representadas por la Federación de Asociaciones de Celíacos de España (FACE).
cupon_contra_acoso_escolar.jpg
La ONCE dedicó el cupón del 2 de mayo al Día contra el Acoso Escolar. Cinco millones y medio de cupones difundieron la lucha contra esta lacra.
dos_ninos_practican_el_entranamiento_cerebral.jpg
Con motivo de la conmemoración del Día de Internet 2017, la Organización trata de hacer visible la necesidad de incluir la accesibilidad en todos los avances tecnológicos por una integración real.
logotip_paralimpic_grau_boti_eiximeno_sagarra.jpg
El delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau, el president del Consell, Enric Botí; el president de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), Manel Eiximeno i el secretari general del Comitè Paralímpic Español, Miguel Sagarra, van participar a la presentació del logotip commemoratiu del 25 aniversari dels Jocs Paralímpics de 1992. Va ser divendres 19 de maig a l'Ajuntament de Barcelona, en un acte que s'emmarcà dins de les celebracions programades al llarg de l'any per recordar la gran cita olímpica i paralímpica que va transformar la ciutat. L’ONCE dedicarà un cupó commemoratiu de l’aniversari el pròxim 13 de setembre.
desfile_chicos_cre_estadio_ilusion.jpg
110 chicos y chicas ciegos y con discapacidad visual grave, de entre 11 y 15 años, entre ellos más de una veintena procedentes de Catalunya, han participado en el III Encuentro de Escuelas Deportivas de la ONCE, celebrado del 19 al 21 de mayo en el CRE de la ONCE (Avda. de Denia, 171) en Alicante. El encuentro, bajo la coordinación de David Huguet y Antonio Blanco, ambos maestros especialistas de Educación Física del CRE ONCE Barcelona, ha servido para favorecer la integración y para reforzar toda la estructura de Deportes de la ONCE a nivel estatal.
okmusicamans_2.jpg
Dissabte 20 de maig va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya el XI concert de la trobada d’estudiants de música amb discapacitat visual, Música a les Mans. És un espai de convivència, un punt de trobada on els estudiants de música de les Escoles de Música de Catalunya, que utilitzen el codi Braille o altres recursos específics, poden compartir la seva afició i el seu repertori.
jurat_solidaris_2017.jpg
L'ONCE ha obert la presentació de candidatures als Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que fan una tasca solidària en el seu entorn de influència procurant la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal.Es poden presentar fins al proper divendres 30 de juny a la Secretaria del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica: ctcatalunya@once.es
img_0700.jpg
La capital d’Alemanya va acollir la Copa Internacional de Goalball 2017 de la ciutat. La competició va tenir lloc del dissabte 29 d’abril al dilluns 1 de maig al poliesportiu de l’Escola Peter-Ustinov. El torneig de caràcter amistós aplegà la participació d’un total de vuit equips de l’àmbit europeu en categoria masculina, comptant amb tres conjunts per part del país amfitrió.Berlín va ser una important fita en el segon any de vida de la selecció catalana de goalball; un projecte posat en marxa per la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals.
goalball_femeni_.jpg
Catalunya es va proclamar Campiona d’Espanya de goalball femení de Segona Divisió el passat 6 i 7 de maig a Madrid. Durant la lliga, ha mostrat una clara superioritat i ha guanyat els 12 partits, sumant els 36 punts en joc
jubilats_2016.jpg
L’ Auditori de l’ONCE a Catalunya es va omplir d’emocions i molt bones vibracions dissabte 13 de maig. Va acollir l’acte Una vida laboral a l’ONCE, un sentit homenatge als medallistes de 25 i 35 anys de servei a l’entitat i als nous jubilats. Un total de 54 companys i companyes van rebre enguany els diplomes i medalles de plata i d’or per la seva dedicació a la nostra institució i 141 jubilats durant l’últim any van tenir el seu detall commemoratiu.
20170515_193401.jpg
Es pot visitar del 15 de maig a l’1 de juny al Museu Marítim de Barcelona (av. Drassanes, s/n - 08001 Barcelona), en horari de 10.00 a 20.00 h. El visitant podrà veure i tocar la maqueta dels Palaus Àrabs de l'Alhambra i la del Taj Mahal, entre d'altres, per conèixer què sent una persona cega quan percep l'art a través dels seus dits
pitarch_paleontologia.jpg
El programa La Mirada Tàctil, impulsat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, dins dels seu programa d'accessibilitat cultural als museus i centres d’interpretació, ha dissenyat un taller d’inclusió per apropar la paleontologia a tots els visitants. I especialment adaptat per a facilitar la seva intel•ligibilitat al públic amb discapacitat visual i ceguesa.
catedral_tarragona.jpg
La Catedral de Tarragona estrena aquest any una nova senyalització, amb informació per a persones cegues perquè puguin conèixer els secrets que amaga aquest espai. El projecte s'ha llançat en col•laboració amb l'ONCE de Tarragona, que s'ha encarregat d'ajudar a l'empresa que gestiona aquest monument per adaptar els continguts al sistema Braille.
pere_ribas_grupo.jpg
El passat dijous 4 de maig va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya l’acte de lliurament dels 17 Premis Ràdio Associació de Catalunya. Els guardons van estrenar enguany una nova distinció, el Premi a la Integració, que ha estat per Les transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot, de Ràdio Olot, per superar prejudicis i apostar per incorporar a la transmissió l’anàlisi acurada i lúcida de Pere Ribes, un nen cec d’11 anys. Pere va ser "el protagonista d'aquesta gran festa de l’espai català de comunicació”, segons Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya.
Un grup d’uns 40 afiliats a l’ONCE van gaudir el passat dia 2 de maig a la Sala de Conferències de la 6ª planta de la DT d’una nova edició de ‘La ràdio a tot hora’ amb Maytri Borao, Fernando del Collado i Sílvia Tarragona.
Els centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut han lliurat més de 150 glucòmetres adaptats per a persones diabètiques que són cegues. Aquests aparells permeten l’autocontrol i fomenten l’autonomia del pacient en el seguiment de la seva patologia. Fins al moment, els professionals ja n’han entregat més de 150 arreu del territori i a través dels centres d’atenció i primària i també dels hospitals.
alberto_duran_y_yannis_vardakastanis_posan_junto_al_cupon_dedicado_al_edf.jpg
El 20 aniversario del Foro Europeo de la Discapacidad (European Disability Forum, EDF) protagonizó el sorteo de la ONCE del sábado 27 de mayo, con el que la Organización, a través de la comercialización de cinco millones y medio de cupones, quiso reconocer y difundir la labor de esta entidad europea. Alberto Durán, consejero general adjunto al presidente de la ONCE y su Fundación entregó una copia enmarcada de este cupón a Yannis Vardakastanis, presidente del EDF, acompañados por el director adjunto del Gabinete del Secretario de Estado para la Unión Europea, Miguel Bauzá i Moré, y Ana Peláez, consejera general ejecutiva de la ONCE para el área de Relaciones Internacionales.
grupo-de-mayores-en-una-visita-durante-las-vacaciones-sociales.jpg
Cerca de 2.000 mayores y pensionistas de la ONCE podrán disfrutar de los turnos de vacaciones sociales organizados para este año 2017 por la entidad, en colaboración con la Agencia “Viajes 2000" (BCD Travel Turismo Accesible S.A.), especialista en la oferta turística para personas con discapacidad. Los turnos se vienen desarrollando desde el pasado mes de abril y se extienden hasta el mes de diciembre con el programa especial “Navidad en Familia”, dirigido a personas afiliadas a la ONCE que se encuentren solas. Este año el programa incluye seis destinos diferentes de once días de duración cada uno de ellos, a los que se suma la oferta de otras 2.000 plazas a través del IMSERSO.
casa_construmat.jpg
L'habitatge, de més de 100 metres quadrats, compta amb un centenar de solucions tecnològiques. Hi ha catifes amb detecció de presència; balises beepcons desenvolupades per ILUNION, que estan especialment dissenyades per facilitar a les persones amb discapacitat visual la identificació i localització dels objectes propers; la nova Smart TV de Samsung, que ha rebut el premi CES 2016 Best of Innovation a la categoria de tecnologia accessible; un assecador corporal; un armari d'emmagatzematge motoritzat; una cuina amb fogons regulable, o un espiell digital.
materia_grisa_chao.jpg
La novel·la, mereixedora del XIX Premi Roc Boronat atorgat per ONCE Catalunya, amb els millors ingredients de les intrigues clàssiques: personatges inquietants, suspens creixent i finals que no deixen indiferent, es va presentar el 24 de maig. El sentit de l’humor, la ironia i l’esperit crític es conjuguen amb mestria en aquest volum d’històries entrellaçades de temàtica negra.
concurso_escolar_manos.jpg
Dimecres 31 de maig, a la Sala de Conferències de la DT de Catalunya, Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i Jordi Miró, director general d’Atenció a la Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya, que va presidir l’acte, van lliurar els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del 33è Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació. Enguany per primera vegada a la història del concurs els tres col•legis guanyadors ho han estat tant a la fase provincial de Barcelona com a l’autonòmica de Catalunya: El Col•legi Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) de la categoria A (3r i 4t de primària); l’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) de la categoria B (5è i 6è de primària) i l'Institut Maristes Igualada (Igualada) de la categoria C (ESO i FP bàsica).
participantes_de_ilunion_en_spartan_race.jpg
ILUNION Hotels, la cadena hotelera del grupo de empresas sociales de la ONCE y su Fundación, patrocinó la ‘Tanda de los héroes’ de la Spartan Race, la mayor carrera de obstáculos a nivel mundial, que se celebró el sábado 27 de mayo en Súria (Barcelona). El equipo de trabajadores de ILUNION corrió en la llamada ‘Tanda de los héroes’, donde uno de cada cuatro participantes tiene algún tipo de discapacidad. El circuito fue de 5 kilómetros. El objetivo era que todo el grupo llegase al mismo tiempo con el apoyo y la colaboración mutua y así superar los más de 20 obstáculos hasta llegar a la meta.
goalball_campeonato_catalunya.jpg
El Campionat de Catalunya Open de Goalball de la temporada 2016-17 va tenir un magnífic escenari i una competició molt vibrant. Es desenvolupà durant el cap de setmana del 27 i 28 de maig al Poliesportiu de la Delegació Territorial ONCE-Catalunya.La selecció masculina d’Andalusia i el conjunt femení FESA-ONCE València van proclamar-se campions.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos