Nº 64 MAIG 2022

presentacio_nou_cupo_diari_barcelona.jpg
Amb l'innovador concepte de 'Pels dos costats pots ser guanyador', l 'ONCE llança una renovació del seu ‘Cupó Diari’, el producte de més tradició de les seves loteries responsables, segures i socials. Aquest llançament coincideix amb la posada en marxa per part de l'Organització d'una campanya informativa sota el lema ‘Si tens baixa visió, vine a l'ONCE’, per conscienciar la ciutadania de la seva acció al costat de persones cegues, però també dels qui mantenen alguna resta visual i encara no coneixen els beneficis d'afiliar-s'hi.
musica_menuts_els_instruments_que_ens_agraden_002.jpg
Dissabte 2 d’abril l’Aula de Música del CREDV CRE ONCE Barcelona va ser el punt de trobada dels infants cecs i amb baixa visió de 5 a 8 anys que estudien Música a les Escoles de Música. Va ser un matí de retrobament musical on van compartir vivències musicals amb la Queralt Prats, impulsora y directora de ARTransforma que els va fer propostes de descoberta sonora i de creació musical a partir de molts instruments de percussió que havia a l’Aula i d’algun altre que els hi va portar.
granollers_biblio_donacio_once2.jpg
Rebeca García, directora de l’agència l’ONCE a Granollers, va lliurar a Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i Maria Villegas, regidora de Cultura sis contes en braille a la Xarxa de Biblioteques de Granollers.
cocarmi_ok.jpg
Ara, i pensant en els propers anys, des del sector associatiu català de la discapacitat, demanen als poders públics valentia per dissenyar, de la mà de les entitats, un nou model d'inclusió laboral d’acord amb els canvis sociolaborals del segle XXI, amb tendència a la globalització i la digitalització.
godo.jpg
Els aficionats cecs van poder gaudir del seu esport preferit gràcies a una aplicació que determina a quin costat de la pista cau la pilota amb un so diferent.
atletisme_2022.jpg
Sydney Fokou, or en longitud i pes; Txell Álamo plata; Iván Hernández, or en 100 m i 400 m; Ismael Romero, or en pes; Pol Montserrat, tercer en 1.500 m i Jordi Rozas, or en 60 m i bronze en longitud, van ser els atletes de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) amb medalles als Campionats d'Espanya de Joves Promeses de l’Atletisme, celebrat el primer cap de setmana d’abril a Toledo.
escola_joan_maragall_002.jpg
A Catalunya, han participat un total de 6.219 estudiants i 133 professors de 103 centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional
planeta_.jpg
El Grup Social ONCE i Planeta s'uneixen per dedicar un cupó anual sempre al Dia Mundial del Llibre. El primer està il·lustrat amb una vinyeta de l'humorista gràfic Forges, i amb el lema “Llegir ens fa iguals” busca ser un element més en el foment de la lectura en general i en les persones cegues o amb baixa visió en particular.
adi_iglesias_002.jpg
Les històriques "Escoles Esportives de la'ONCE" aquest any se celebraran al setembre a Tarragona, sota el lema "Juguem t@ts".
kiosco_1.000_pg.jpg
El passat 21 d’abril es va instal·lar a Barcelona el número 1.000 dels nous quioscos de l’ONCE, els Zedis. Va ser al carrer Vilà i Vilà, núm. 99 de Barcelona.
sant_jordi1.jpg
Dissabte dia 23 d’abril, i després de dos anys de restriccions per la pandèmia, l’ONCE Catalunya tornà a celebrar amb la ciutadania la Diada de Sant Jordi. Enguany la nostra Organització fa 25 anys que se suma amb la seva presència, a la gran festa de llibres i roses de les terres catalanes. A l’ONCE a Tarragona va tenir lloc la Lectura pública de Sant Jordi Els Déus als llibres. I la Biblioteca de l’ONCE Catalunya va acollir una sessió de lectura en braille online i presencial amb ‘Llibres i roses’, protagonistes de novel·les i poemes.
salouu_cupo_lliurament.jpg
El passat 26 d’abril, al Centre de Convencions de Port Aventura, Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE i Alberto Durán, vicepresident del Consejo General de l’ONCE, van lliurar a Pere Granados, alcalde de Salou, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà a Salou aquell dia. 5,5 milions de cupons van difondre la imatge d’aquesta població tarragonina amb encant mediterrani per tot el territori.
gos_pigall_tren.jpg
Amb motiu del Dia Internacional del Gos Guia, celebrat el passat 27 d'abril, van reclamar a la societat el seu dret d'accés al transport públic juntament amb les persones cegues en igualtat de condicions, sota el lema “En el transport, també en som un”. Els gossos pigall aporten plena autonomia i seguretat en els seus desplaçaments a les persones cegues i són els ulls de qui no pot veure.
espacio_fun_con_videojuegos_accesibles_para_personas_ciegas_002.jpg
Es van veure innovacions com a impressores capaces de posar relleu a qualsevol iniciativa; reconeixement de veu que permet ordenar gairebé tots els electrodomèstics d’una casa; continguts formatius; ulleres que permeten llegir; sistemes de navegació per ciutats, àrees comercials o de transport; i tots els ajuts a la mobilitat o l'accés a la informació més capdavanters. Altres zones d'èxit en edicions anteriors, com l'App Space o els estands centrals del Grup Social ONCE, també es van poder visitar i tastar, amb nous dissenys i productes.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Febrero

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos