Nº 28 MARÇ 2019

coia_boti_h.jpg
El proper dijous 21 de març tindrà lloc, a l’Auditori de l’ONCE Catalunya, l’acte de lliurament dels guardons de la XXI edició del Concurs Literari Roc Boronat. L’edició d’enguany ha comptat amb la tercera participació més alta del total d’obres presentades; han estat 76 títols. A la categoria de narrativa s’han presentat 69 títols, la segona participació més alta en la història dels Premis i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, s’han presentat set obres.
foto_1.jpg
En el 35 Concurs Escolar del Grup Social ONCE han participat 13.301 escolars de tot Catalunya i 254 docents de 193 centres educatius. Han treballat estudiants de centres públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional, aportant idees , en un cartell o un video, per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no exclogui per raons de diversitat o discapacitat.
Un total de 68 emprenedors amb discapacitat han pogut posar en marxa les seves iniciatives durant 2018 gràcies al suport de Fundació ONCE a projectes d'emprenedoria o creació d'empreses de l'economia social per part de persones amb discapacitat. D'ells un total d’11 són de Catalunya, entre els quals figuren una acadèmia de formació en llengua de signes o un projecte de venda 'on line' de còmics descatalogats.
campionat_catalunya_hivern_natacio.jpg
Dissabte 16 de febrer es va celebrar el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada, a les instal·lacions del Club Natació Terrassa. Van participar 17 Clubs, amb un total de 85 nedadors. Marian Polo, de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), ha estat segona, amb 688 punts en la prova del 100 lliures.
festa_esport.jpg
El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu CREDV, organitzà divendres 15 de febrer la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 27ena edició. Durant el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem. Per la tarda, van fer tallers i activitats diverses.
goalball_0.jpg
Dissabte 16 de febrer a les instal·lacions esportives de l’ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda, 1 de Barcelona) se celebrà el XV Campionat de goalball inclusiu per a centres educatius. Aquest any van comptar amb 17 equips formats per centres educatius de tota Catalunya i equips de l’ONCE. Va ser una jornda lúdica i pedagògica amb un ambient espectacular, tant a la pista del Poliesportiu d'ONCE Catalunya com a les grades, amb moltes families donant suport a una iniciativa molt bonica.
microsoft_0.jpg
La incorporación de Microsoft al máximo órgano de decisión de Fundación ONCE tiene que ver con la apuesta de la entidad por impulsar la innovación y la tecnología como elementos facilitadores para conseguir la plena inclusión social y laboral de las personas con discapacidad.
tiflos_jurados_de_los_premios_tiflos_de_literatura_2018.jpg
Las reconocidas escritoras María Ángeles Pérez López, Care Santos y Marta Sanz se han incorporado este año como jurados de los premios, en sus diferentes géneros de Poesía, Cuento y Novela. Miguel Ángel Carcelén, en novela y Josué Sánchez, en Cuento, cpmpleta la lista de ganadores de los Premios Tiflos de Literatura de la ONCE 2018.
alstom_foto_familia.jpg
Se comprometen a promover la accesibilidad y concebir soluciones “que mejoren la usabilidad y comodidad de personas con discapacidad y adultos de avanzada edad en el transporte”
sindics_taula8.jpg
Es vol reforçar el treball en xarxa en temes clau com l’habitatge, els drets de la infància, la renda garantida de ciutadania, l’empadronament i el model d’atenció comunitària centrada en la persona.
cupon_dia_mujer_soledad_murillo_y_patricia_sanz_con_una_copia_enmarcada_de_los_cupones_dedicados_al_dia_internacional_de_la_mujer_y_la_igualdad_salarial.jpg
El Grupo Social ONCE, que suma ONCE, Fundación ONCE e Ilunion, da empleo directo a más de 31.000 mujeres, la mayoría con discapacidad. El recién nombrado Consejo General de la ONCE cuenta con paridad de consejeras y, además, dos vicepresidencias ocupadas por mujeres.
grau_sindicats_de_cecs.jpg
“Xavier Grau ha fet una tasca exemplar com a delegat territorial de l’ONCE a Catalunya”. Són paraules de Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, del passat 7 de febrer durant l’acte de presentació de la nova direcció a terres catalanes, que va ser també el comiat oficial del seu càrrec. Entrevista al delegat territorial d'ONCE Catalunya del 2011 al 2018.
cupon_070219_ceros.jpg
El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE porta fortuna a Viladecans, Castelldefels, Vilamacolum, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat...El Sueldazo’ del Cap de Setmana reparteix premis a Granollers. I ’Eurojackpot : 106.705 euros a Alella.
fira_7.jpg
La fira està organitzada per FECETC, amb assistència tècnica d’Inserta-Grupo ONCE i el suport de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu del certamen és facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i, al mateix temps, ajudar a les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l'obligació legal de reservar un 2 per cent de llocs de treball al col·lectiu.
kelly_foto_oficialok.jpg
Dimarts 26 de febrer es va inaugurar al Parc Científic de Barcelona (PCB) l’obra “L’origen de la vida” de la pintora Kelly Arrontes. “L’origen de la vida” és una pintura mural de més de 125 metres lineals que decora les parets del passadís de la Planta 0 que uneix els edificis Clúster I i Clúster II del PCB, on conflueixen un gran nombre de laboratoris d’empreses i centres públics de recerca. L’acte, presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, va comptar amb l'assistència de prop d'un centenar de persones i de destacats representants del món acadèmic, científic, cultural y del Tercer Sector Social, entre elles el Cap de Cultura i Esport d'ONCE Catalunya, Josep Pitarch.
vendedor_mejor_cataluna-primer_plano.jpg
José Márquez Rodríguez ha estat seleccionat com el millor venedor de l'ONCE de l'any 2018 en l'àmbit de la Delegació Territorial de Catalunya. Un guardó amb el qual l'Organització tracta de reconèixer anualment l'esforç dels treballadors dedicats a la venda responsable dels seus diferents productes de joc.Josep, venedor amb discapacitat, es dedica a la venda de productes de joc de l'ONCE des de fa 5 anys. A l'actualitat ho fa a la localitat de Palafolls.
Amb l'objectiu de poder oferir informació, participació, debat, un espai on poder interactuar i reflexionar, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que es celebra el proper 8 de març, l'ONCE a Catalunya durà a terme, dijous 7 de març a les 17.00 h. a la sala de conferències de la 6ena planta, una jornada amb taula de debat amb la intervenció de diversos ponents i participació de les persones assistents, amb el propòsit de posar de manifest la importància de la sensibilització, reflexió i conscienciació en la ciutadania, incidint en la necessitat de garantir els drets humans de les dones, aconseguint la igualtat de gènere.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos