Nº 23 OCTUBRE 2018

chalecos_girona1.jpg
La nova indumentària farà més visibles als venedors i venedores de l’ONCE a Lleida i es podran reconèixer més fàcilment. El nou model de quiosc és més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i, especialment, amb més facilitat de comunicació amb el públic.
vuelta_al_cole.jpg
Més d’un miler d’alumnes amb ceguesa o discapacitat visual greu de Catalunya han afrontat la tornada al cole com la resta de companys, amb el suport educatiu dels professionals dels equips específics a la ceguesa i la discapacitat visual greu, formats per professionals d'ONCE i del Departament d’Ensenyament, en el marc del conveni signat per totes dues Institucions des de 1985, renovat periòdicament, l’última vegada el passat 5 de juliol. El 99% dels estudiants estan escolaritzats en centres d'ensenyament ordinari, seguint el principi de la inclusió educativa.
inserta_autocar_mataro-20180801-16.jpg
Aquesta iniciativa s'integra en el pla d'inclusió laboral de joves amb discapacitat dins el projecte “Activa el teu Talent”, en el marc d'execució del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat pel Fons Social Europeu. El seu objectiu és atraure 5.000 joves aturats d'entre 16 i 29 anys de tot el territori espanyol que posseeixin certificat de discapacitat igual o superior al 33%, i dotar-los de recursos que millorin la seva ocupabilitat.
roc_anna_punsoda.jpg
Fins al proper 30 de novembre de 2018 està obert el termini de presentació dels treballs per la 21ª edició del Concurs Literari Roc Boronat, convocat per l’ONCE Catalunya per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.
campamentos-de-verano-once-2_0.jpg
Una trentena de nens i nenes amb discapacitat visual (i sense) van participar en un Concurs de Cuina al campament ‘Bon Profit’ De l’1 al 5 de setembre a Santa Margarida de Montbui.
melany.jpg
Molts bons resultats, amb una collita d'una medalla d'or, quatre d'argent i una de bronze, i una molt bona feina per a culminar la temporada.
premiats_solidaris.jpg
Fins l'11 d’octubre es poden proposar a la Secretària del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica ctcatalunya@once.es les candidatures, que són públiques i obertes, als Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació que s’hagin compromès més des dels seus diferents àmbits d’actuació per portar a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector.
extra_verano_ceros.jpg
El venedor David Navas González, persona amb discapacitat com tots els agents venedors de l ’Organització, és qui va portar la sort a Sant Andreu de la Barca des del seu punt de venda a l’Avinguda Constitució, número 6. Va vendre un cupó premiat amb 100.000 euros. Sant Andreu de la Barca pertany administrativament a l’Agència de l’ONCE a Molins de Rei, que presta serveis personalitzats a 365 afiliats i té 90 venedors dels jocs responsables de l’Organització.
trabajadores_ilunion.jpg
En els darrers cinc anys s'han impulsat més de 47.000 llocs de treball i invertit 1.200 milions d'euros en acció social a tot l’Estat. Les vendes d'ONCE milloren un 3,9% i les d’ILUNION, un 6,4% i empenyen la generació d'ocupació i inversió social per a persones amb discapacitat.
trabajadores_de_ilunion_sociosanitario_con_el_certificado_de_aenor.jpg
ILUNION Sociosanitario es la única empresa española de su sector que ha obtenido el pionero certificado de Empresa Saludable que AENOR entrega a aquellas compañías que, de una manera estructurada, promueven y protegen la salud, seguridad y bienestar de sus empleados, de una manera sostenible.
podio_marian_polo.jpg
La jove Marian Polo va obtenir uns grans resultats: plata en el 4x100 lliures mixtes i bronze en els 50 metres lliures i 100 esquena, aconseguint en aquesta última prova el rècord d’Espanya.
La pareja catalana, que ya colecciona medallas en mundiales y Juegos Paralímpicos tanto en carretera como en pista, realizó una de sus mejores actuaciones de todos los tiempos y protagonizó una escapada de más de 100 kilómetros
Un grup de més de 100 persones, entre afilats i acompanyants de l’ONCE Catalunya, van gaudir, del 20 al 28 d’agost, d’un viatge a la Riviera Maia que els ha permès conèixer la història i els costums de la cultura maia i l’exuberant vegetació de la Península del Yucatán.
diada_2018.jpg
Xavier Grau, delegat territorial ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat van assistir el passat 11 de setembre, amb motiu de la Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la recepció i a l’esmorzar oficial de l’Ajuntament de Sant Boi (Jardins de Can Torrents) i van fer la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanovas a l’església de San Baldiri.
cupo_concurs_fotografic_veo_evolucion.jpg
La fotografia d’Adriana Cabello va guanyar a Catalunya el Concurs fotogràfic VEO EVOLUCIÓ, que va impulsar l’ONCE per mostrar l’evolució social dels seus primers 80 anys de vida. La imatge mostra en primer terme una dona acompanyada del seu gos pigall i el bastó blanc que usen les persones cegues, a les portes de la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya.
pilar_lopez_y_alberto_duran_con_paca.jpg
ONCE, Fundación ONCE y Microsoft han ampliado la colaboración estratégica que mantienen desde hace más de 20 años con el objetivo de identificar y desarrollar proyectos comunes en el terreno de la Inteligencia Artificial que permitan mejorar la vida de las personas con discapacidad y facilitar su acceso a las Tecnologías de la Información, como el guiado de personas ciegas en exteriores y su integración con BeepCon, el sistema de balizas inteligentes desarrollado por ILUNION que facilita la identificación y localización de objetos cercanos a personas con discapacidad visual.
institut_la_guineueta.jpg
Enguany el Concurs Escolar arriba a la seva 35a edició i porta per lema “Por mí y por todos mis compañeros. Ideas para un recreo inclusivo”. Les fases d'inscripció i de participació estan obertes des del passat 17 de setembre i fins a l’1 de febrer i es poden fer a través del web www.concursoescolaronce.es o al telèfon 900 808 111.
180919_codiscat_4.jpg
El COCARMI també celebra que el Codi d'Accessibilitat entri en la darrera fase abans de la seva aprovació, amb l'acord de Govern de sotmetre'l a informació pública. L'accessibilitat és una condició prèvia perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets humans i llibertats.
La ONCE y el Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge (IDIBELL) han renovado su colaboración en investigación sobre ceguera y, en esta ocasión, la Organización va a apoyar el trabajo “Uso del secuenciador MINION para la identificación de marcas moleculares causadas por mutaciones en factores que producen Retinosis Pigmentaria”, coordinado por el investigador Julián Cerón Madrigal, también del IDIBELL.
foto_parlament_once_cr_caritas.jpg
Per primera vegada en la seva llarga història, aquestes tres entitats singulars de Catalunya (Càritas, Creu Roja i ONCE) van anar de la mà divendres 28 de setembre per exposar al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, les difícils situacions que pateixen les persones afectades per l’actual mobilitat humana forçosa (refugiats, asilats, menors no acompanyats (MENA); els problemes de persones i famílies que viuen en situació o en risc d’exclusió social i les situacions de discriminació i desigualtat en les que viuen les cegues o amb discapacitat visual greu. També van plantejar la necessitat de disposar de mesures concretes per a fer front a les situacions de vulnerabilitat social. Ho han fet en un ambient de cordialitat i la voluntat de col·laborar activament amb el Parlament, a través de les comissions i grups de treball.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos