Ramón y Cajal (Terrassa), l’Enxaneta (Viladecans) i L’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes) són els guanyadors a Catalunya del Concurs Escolar ONCE

concurs_escolar_1.jpg

L’Escola Ramón y Cajal (Terrassa), l’Escola Enxaneta (Viladecans) i l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes) han estat seleccionats com a guanyadors de Catalunya en la 35 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat als docents i estudiants a aportar idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat. Els tres centres són a la vegada també els campions de la fase provincial de Barcelona. 

En aquesta edició han participat 13.301 alumnes de 193 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 254 professionals de l'educació. A nivell estatal han participat un total de 144.296 estudiants.

Es tracta d'un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que l'aula treballi de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari.

L'hora de l'esbarjo acostuma a durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE, han participat els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Ed. Primària); B (5è i 6è d'Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).


Els treballs seleccionats pel jurat de Catalunya per a cadascuna de les categories han estat:
CATEGORIA A: (3r i 4t de Primària)
Col·legi: Escola Ramón y Cajal (Terrassa)
Grup: 4º C (4º Primaria)
Professor/a: Toni Arboleas

CATEGORIA B: (5è i 6è de Primària)
Col·legi: Escola Enxaneta (Viladecans)
Grup: A (6º Primaria)
Professor/a: Melania Guerra

CATEGORIA C: (ESO i FP Bàsica)
Col·legi:  Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes)
Grup: A (1º ESO)
Professor/a: Eva Carcelen

Aquests col·legis passaran a la següent fase, l'autonòmica. La resolució es coneixerà durant el mes d'abril. Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus 'Per mi i per tots els meus companys', en què viuran moments plens d'activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

El jurat de Barcelona ha estat format per Rebeca García Navarro, Cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de la DT ONCE CATALUNYA; María de la Sierra López Belmonte, vicepresidenta 2a. del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt Sánchez, secretària tècnica de COCARMI; Lourdes Caseny Ferrando, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Àngels Castro García, periodista del Departament Comunicació del Parlament de Catalunya; Teresa Altagracia Sabariego Caro, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE BARCELONA i Dolors Moreiras Vieira, Mestra del CREDV/CRE ONCE BARCELONA, adscrita al Departament d’Ensenyament.

La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/ 
Twitter   @ConcursoONCE
Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram   https://www.instagram.com/concursoonce/


 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)