Niños Sin Barreras, Carme Canals, La Tavella, el Museu Marítim i TEBVist, Premis Solidaris 2016

Secciones: Solidaritat
jurat_premis_solidaris_once_catalunya_2016.jpg

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.  Els guardonats d’enguany són:

A la Institució, Organització, Entitat o ONG : Niños sin barreras.

A la Persona Física: Carme Canals.

A l'Empresa: La Tavella.

A l'Administració Pública: Museu Marítim de Barcelona (Ajuntament Barcelona, Diputació Barcelona i Autoritat Portuària de Barcelona)

Al mitjà o projecte de comunicació: TEBVist.

“Aquest premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la que rebem cada dia a l’ONCE i la que ens permet fer la nostra tasca social. Distingim persones, entitats i projectes que són l’altaveu d’accions que passen, massa sovint, silenciosament, al nostre voltant.  Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles.  I ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”,  assegura el president d’aquests guardons i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Els premiats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip de SOLIDARIS, en el transcurs d'un acte públic  dijous 6 d’octubre, a les 19.15 h. a l’Auditori ONCE Catalunya.

NIÑOS SIN BARRERAS - www.ninossinbarreras.org


 

La seva missió es fonamenta en la recomanació 13.240 del Consell d'Europa relativa als efectes de la privació de llibertat per l'empresonament d'un individu sobre el seu entorn familiar i social.

A l'associació els preocupa particularment l'efecte que, sobre els fills, té la separació dels seus pares conseqüent a la detenció i posterior ingrés a la presó. Els nens pateixen efectes col·laterals a la condemna, en particular el judici negatiu dels altres, el deteriorament de la convivència i de la situació econòmica familiar i la pròpia separació, la qual cosa comporta danys psicològics que podrien ser greus i irreversibles. És una entitat sense ànim de lucre formada exclusivament per voluntaris professionals de diferents sectors que amb gran il·lusió procuren contribuir amb el seu treball a millorar tant com es pugui “una parcel·la totalment oblidada en la nostra societat”, afirmen.

CARME CANALS GIMENO - www.fundaciofriends.org

Carme Canals va fundar l’any 2004 la Fundació Friends per atendre els joves i adults amb síndrome d’Asperger i/o amb dificultats de relació i comunicació. En aquell moment el seu fill tenia 15 anys i no hi havia cap centre a Barcelona on aquestes persones es poguessin trobar i fer amics. Va organitzar un casal de lleure que ha anat creixent i desenvolupant serveis per donar resposta a les necessitats i a les inquietuds de les famílies i dels nois i noies que anaven arribant. L’any 2008 inicia el projecte Botiga Friends, un centre especial de treball dedicat a la venda de roba i complements. El curs 2010-11 comença el projecte Educafriends, un servei d’acompanyament educatiu que està permetent a un bon nombre de nois i noies acabar els estudis o reinserir-se a l’itinerari educatiu.

La Carme sempre ha estat al capdavant, amb gran coratge i carisma, model de generositat i de com fer les coses bé. Diagnosticada d’ELA des de ja fa quatre anys i, malgrat les seves dificultats, ella continua al capdavant, participant i proposant noves iniciatives per tal d’aconseguir la màxima autonomia per totes les persones amb aquest trastorn i la seva difusió.

LA TAVELLA - www.latavella.cat

És un projecte empresarial integrat per dues entitats sense ànim de lucre que té com a objectiu la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. La seva activitat es centra en la comercialització on line amb lliurament a domicili de fruites i verdures juntament amb un ampli ventall d’aliments, tots ells amb segell ecològic.

La promotora de La Tavella és la Fundació Viver de Bell-Lloc, entitat sense ànim de lucre constituïda el 1982. Amb seu a Cardedeu, el seu àmbit d'actuació es circumscriu bàsicament a la comarca del Vallès Oriental.

Al 2006, arrenca un projecte d’agricultura ecològica gràcies a la cessió d’ús per part de la Generalitat d’una finca al terme municipal de Cànoves i Samalús. El 2007, s’obté la primera collita i a partir d’aquell any es comença a comercialitzar la producció de la finca. El 2012 el projecte suma una adhesió molt important, l’Associació Sant Tomàs #8211 Parmo i s’enfila el camí de la consolidació des d'un punt de vista empresarial i des de l'àmbit de la integració sociolaboral.

Actualment La Tavella dóna feina a 11 persones, 6 d'elles amb algun tipus de discapacitat.

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA.- www.mmb.cat

El Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona es crea l’any 1993. Es tracta d’un ens públic de caràcter local format per l’Ajuntament de Barcelona, que és el propietari de l’edifici, per la Diputació de Barcelona, que és la titular del Museu, i per l’Autoritat Portuària de Barcelona. Té per objecte la conservació i la rehabilitació del conjunt patrimonial immoble on s’allotgen les Drassanes Reials, així com la prestació dels serveis vinculats al Museu.

Les activitats que oferta així com les seves exposicions són accessibles per a persones amb discapacitat i afavoreixen la seva participació. La cartelleria i els programes estan adaptats. Procuren que les peces i els espais expositius siguin de màxima accessibilitat, A més a més, el seu personal té formació específica en atendre a persones amb discapacitat.

Són un centre actiu i amb inquietuds per fer tot el seu patrimoni i propostes culturals de disseny universal.

TEBVist.- www.teb.org/tebvist

“Som com som” és el lema de TEBVist, la primera televisió on line a Catalunya feta per persones amb discapacitat intel·lectual. Emet per internet i la seva programació està feta íntegrament per persones amb discapacitat psíquica. A partir d'uns tallers de televisió, el projecte compleix una doble funció, terapèutica i educacional. Projecte promogut per Francesc Martínez de Foix, director general del Grup Cooperatiu TEB (Taller Escola Barcelona) i impulsor dels Special Olympics. TEBVist treballa des de fa 50 anys per una societat inclusiva, que reconegui els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i que sigui capaç de generar llocs de treball i serveis de qualitat per a aquest col·lectiu.  

Per a l’equip de TEBVist, tan important és el resultat, com el procés d’elaboració, que funciona amb els mateixos paràmetres que qualsevol televisió: un consell de redacció que recull propostes i fa la selecció de temes;  un equip  de redactors i  guionistes;  un equip de maquillatge i vestuari i un equip de producció que s’encarrega de programar els rodatges, concertar les entrevistes, preparar el material, etc. El projecte compta amb la col·laboració voluntària de Josep Maria Soro, conductor del canal 3/24 de Televisió de Catalunya.

El jurat

El jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016 ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació. 

 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos