Manuel Palacios, tetracampió d’Espanya d’escacs per a cecs, i Albert Olivera, tercer classificat

palacios_ajedrez.jpg

Per quarta vegada en la seva dilatada trajectòria esportiva, el tarragoní Manuel Palacios s'ha proclamat campió d'Espanya d'escacs per a cecs o amb discapacitat visual greu, presentant-se  ja com el jugador amb millor palmarès en la història d'aquest esport. 

En la XXVI edició del torneig, organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs a l'Hotel Guadiana de Ciutat Real, el nou campió va semblar imposar un domini incontestable, aconseguint 6 triomfs en les 6 primeres rondes. Quan només faltaven dues rondes avantatjava als seus perseguidors en 1,5 punts.

No obstant això, aquest torneig té una merescuda fama de ser el més disputat de quants se celebren al llarg de l'any, i en aquesta ocasió no anava a ser una excepció. El barceloní Diego Aguilar -sempre un excel•lent lluitador,  quart classificat, derrotava contundentment a Palacios en la penúltima ronda, i retallava el seu avantatge a mig punt. A la ronda final, un empat ben lluitat contra l'anterior campió, Albert Olivera, permetia a Manuel Palacios empatar la primera posició amb Agustín Fernández (Tenerife) i alçar-se amb el títol per millor desempat.

El podi d'honor el va completar, al costat del esmentat Agustín Fernández, l'excampió Albert Olivera, també de Tarragona.

Entrega de trofeus Campionat Espanya Escacs

Els escacs, un dels esports més integradors
Els escacs és un esport de llarga tradició entre les persones amb discapacitat visual, per la seva facilitat per ser practicat de forma integrada en les competicions amb persones vidents.

Per a la pràctica dels escacs, els cecs necessiten només algunes adaptacions al material de joc. Per exemple, el tauler té els quadres negres lleugerament més alts que els blancs per fer-los diferents al tacte. A més, les peces negres porten, a la part superior, una protuberància que les distingeix de les blanques.

Cada casella del tauler té un orifici al centre, en el qual s'insereixen les peces a través d'un petit plançó que aquestes tenen en la seva part inferior. Mitjançant aquest sistema, les mans del jugador poden tocar totes les peces sense enderrocar-les.

Les partides entre escaquistes cecs es juguen en dos taulers. Cadascun dels jugadors mou les peces en el seu tauler de manera que, en tocar-les, no molesti ni sigui molestat pel seu contrari. Els rellotges d'escacs disposen d'un mecanisme de veu amb auriculars per accedir al temps de joc.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos