La Taula d’entitats del Tercer Sector Social presenta l’estudi ‘Clàusules d’accessibilitat digital en els processos de contractació pública’

Secciones: T'interessa
tercer_sector_boti2.jpg

m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, va  presentar l’estudi ‘Clàusules d’accessibilitat digital en els processos de contractació pública’ en un acte que va tenir lloc el passat dia 9 d’abril al Cibernàrium - Edifici Media TIC de Barcelona. L’estudi analitza les clàusules d’accessibilitat que s’inclouen a licitacions públiques d’Administracions (ajuntaments, diputacions i Generalitat) i també fa una comparativa amb les clàusules d’accessibilitat en licitacions públiques dels Estats Units i el Canadà.

Les clàusules d’accessibilitat permeten que els processos de contractació pública incloguin criteris d’accessibilitat universal i disseny per a tothom. L’objectiu és garantir el dret de totes les persones a accedir i utilitzar aquell servei, be o producte de l’Administració Pública en igualtat de condicions i amb independència de la seva condició física, sensorial o intel·lectual. Per tant, les clàusules d’accessibilitat digital són claus per reduir la bretxa digital, trencar amb les barreres que dificulten que totes les persones puguin accedir i utilitzar les TIC i aconseguir una societat inclusiva digitalment.

La benvinguda institucional va anar a càrrec de la Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. La presentació de l’estudi la fan fer Adolf Díaz, referent de m4Social a la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector Social i  Roger Civit, director de la Taula del Tercer Sector Social. Mercè Corretja, directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, va presentar les accions de la Generalitat per promoure una compra pública innovadora accessible.

Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va moderar la taula rodona Licitant la inclusió digital: 'Com garantim que els processos de compra pública innovadora promoguin l’accessibilitat universal en l’àmbit digital?'. Van participar Julio Calvo, de la direcció de Planificació i Innovació del Departament de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona; Cèsar de los Santos Villores, cap de l’Oficina Tècnica de Sistemes de Gestió Corporatius de la Diputació de Barcelona i Josep Giralt, vicepresident de la Taula d’entitats del Tercer Sector.
 
Adolf Díaz, referent de m4Social a la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector, va ser l’encarregat del tancament, de les conclusions i agraïment als tots als participants.

Les principals conclusions de l'estudi són:

? En més del 90% de les licitacions TIC catalanes analitzades, s’introdueixen els conceptes “accessibilitat” i “discapacitat”, però només en el 19% de les ocasions s’especifiquen com a clàusules d’accessibilitat digital.
? Per tipus d’Administració, la Generalitat és la que inclou més clàusules d’accessibilitat en les seves licitacions TIC, un 40%, i força més allunyades queden les diputacions, un 11%, i els ajuntaments, només un 5%.


Millores:
? L’estudi proposa millores com:

-Crear un web sobre compra pública accessible

-Elaborar guies de referència

-Implementar mecanismes de foment i supervisió que enforteixin la inclusió de l’accessibilitat universal efectiva en les licitacions.

Més informació clica aquí.
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)