L’ONCE premia la solidaritat i la superació de la societat catalana en una gala molt emotiva

Secciones: Solidaritat
guanyadors_i_autoritats.jpg

L’ONCE va premiar el passat 6 d’octubre la solidaritat i la superació que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016 a Niños sin Barreras, La Tavella, la Carme Canals, el Museu Marítim i TEBvist.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull; la vicepresidenta segona de l’ONCE, Patricia Sanz; la subdirectora general de Treball en la Diversitat de la Generalitat, Elisabet Parés; el president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí i el president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), Antonio Guillén, van lliurar els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016, en un acte al que també van assistir representants del Tercer Sector, del món polític i social de la societat catalana i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

La vicepresidenta de l'ONCE, Patricia Sanz va assenyalar que aquests guardons premien la feina ben feta "d'aquells que ajuden diàriament a persones amb discapacitat en qualsevol activitat". Sanz va advocar per "complir la llei en matèria d'ocupació per a persones amb discapacitat, en matèria d'accessibilitat i d'educació integrada”. I va denunciar que “cal eradicar el joc il•legal”.

Guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016:
Niños sin Barreras, a la Institució, Organització, Entitat o ONG.
Carme Canals, a la Persona Física.
La Tavella, a l'Empresa
Museu Marítim, a l'Administració Pública.
TEBvist, al Mitjà de Comunicació.

Institució: NIÑOS SIN BARRERAS. És una entitat sense ànim de lucre formada exclusivament per voluntaris professionals de diferents sectors que amb gran il•lusió procuren contribuir amb la seva feina a millorar tant com sigui possible “una parcel•la totalment oblidada en la nostra societat”, afirmen. Els preocupa i ocupa l'efecte que sobre els fills té la separació dels seus pares conseqüent de la detenció i posterior ingrés a la presó. Els nens pateixen efectes col•laterals a la condemna, en particular el judici negatiu dels altres, el deteriorament de la convivència i de la situació econòmica familiar i la mateixa separació, la qual cosa comporta danys psicològics que podrien ser greus i irreversibles.

Persona Física: CARME CANALS GIMENO. Va fundar l’any 2004 la Fundació Friends per atendre els joves i adults amb síndrome d’Asperger, com el seu fill, i amb dificultats de relació o comunicació. Un casal de lleure al que se li han sumat la Botiga Friends, un centre especial de treball dedicat a la venda de roba, o el projecte Educafriends, un servei d’acompanyament que permet a nois i noies seguir o acabar els seus estudis. Diagnosticada d’ELA i, malgrat les seves dificultats, la Carme continua al capdavant de la fundació per tal d’aconseguir la màxima autonomia per totes les persones amb aquest trastorn i la seva difusió. És un model de generositat.

Empresa: LA TAVELLA.  Un projecte empresarial integrat per dues entitats sense ànim de lucre, la Fundació Viver de Bell-Lloc i l’Associació Sant Tomàs - Parmo, que té com a objectiu la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel•lectual i/o trastorn mental sever. La seva activitat es centra a l’agricultura ecològica: la recollida i comercialització on line, amb lliurament a domicili, de fruites i verdures juntament amb un ventall ampli d’aliments, tots amb segell ecològic.Administració: MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA. El Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona es crea l’any 1993. Es tracta d’un ens públic de caràcter local format per l’Ajuntament de Barcelona, propietari de l’edifici, per la Diputació de Barcelona, la titular del Museu, i per l’Autoritat Portuària de Barcelona. Es tracta d’un museu que s’ha implicat des de sempre i de manera excel•lent en l’accessibilitat. Les activitats que oferta, així com les seves exposicions són de disseny universal: els seus espais i la majoria de les peces exposades són accessibles i disposen de cartelleria i programes adaptats. A més a més, el seu personal té formació específica en atendre persones amb discapacitat.

Mitjà de Comunicació:  TEBVist. “Som com som” és el lema de TEBVist, la primera televisió on line a Catalunya feta per persones amb discapacitat intel•lectual. Emet per internet i la seva programació està feta íntegrament per persones amb discapacitat psíquica. A partir d'uns tallers de televisió, el projecte compleix una doble funció, terapèutica i educacional. TEBVist treballa des de fa anys, com qualsevol altra televisió professional, amb la finalitat de fer una societat més inclusiva, que reconegui els drets de les persones amb discapacitat intel•lectual i que sigui capaç de generar llocs de treball i serveis de qualitat per a aquest col•lectiu. 

El jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016 ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les cooperatives i la Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

D’esquerra a dreta:  Leandro Lamor, Delegat Agencia EFE Catalunya; Manel Eiximeno, director del Centre Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i la Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI; Enric Botí, president Consell Territorial ONCE Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Ana Peláez, consejera general de la ONCE; Pepa Masó, directora adjunta d’El Punt Avui; Chritian Garcia, director Esport de CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio) i Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya..
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)