Ignasi Terraza i Bert van den Brink presenten “Tête â Tête” al festival de Jazz de Barcelona

ignasi_terraza_tocando_el_piano.jpg

El pianista cec barcelonès afiliat a l’ONCE Ignasi Terraza i el també pianista cec holandès Bert van den Brink van participar, el passat dissabte 3 de desembre a la sala de l’Auditori del conservatori del Liceu, en el Festival de Jazz de Barcelona amb la  presentació del seu nou treball discogràfic Tête à tête. Un fantàstic duo de pianos  amb dos músics de primera línia que ens presenten el seu particular homenatge a la figura del gran Tete Montoliu.

Un singular "Tete â Tete" de dos músics amb veu pròpia i un estil consolidat, que comparteixen una formació clàssica, una imaginació desbordant en la improvisació, un terreny comú en el llenguatge del jazz i una particular forma de veure el món des de la ceguesa. Un diàleg pianístic a càrrec de dos músics amb un nivell excels de sensibilitat, gust i imaginació i amb el gran i enyorat Tete a l'horitzó. Aquest 2017 es compliran 20 anys de la mort de Tete Montoliu, un dels grans músics de la història del jazz.

Terraza és una de les grans figures del jazz del nostre país amb una important trajectòria internacional, i una discografia de més de 25 referències. Guanyador del premi de Jazz piano competition a Jacksonville al 2009.

Ignasi Terraza tocant el piano.

Van den Brink, és tota una referència en el jazz europeu. En el seu currículum compta amb llargues i destacades col·laboracions com la cantant Dee Dee Bridgewater, o l'harmonicista Toots Thielemans, entre moltes altres col·laboracions.

El comentari

Sobre aquest disc, dos de les més grans figures del jazz internacional, els pianistes Benny Green i Kenny Barron han escrit el següent:"Quin Meravellós duo de piano tenim en aquest disc! Ignasi i Bert són dos fantàstics pianistes de jazz que combinen increïblement bé. Es tracta de dues personalitats excepcionals que encaixen amb naturalitat: cadascun, pel seu compte i amb un estil propi, val per una orquestra, però això no és obstacle perquè es llancin de ple al repte de treballar junts en aquesta magnífica sessió. Els duos de piano no sempre funcionen, perquè sovint dues individualitats poden xocar, però des de les notes inicials d'aquest enregistrament resulta evident fins i tot per a l'oient menys atent que tots dos pianistes s'escolten mútuament sense perdre el menor detall, fixant-se en cada matís aliè amb respecte i intel·ligència, i sobretot fent brillar el que els uneix. Bert i Ignasi s'ho passen d'allò més bé, i la seva interpretació confronta dos talents mitjançant una bellesa contagiosa i un virtuosisme res afectat. Aquest disc excel·lent desborda bellesa, bon gust, agosarada espontaneïtat, romanticisme, un humor desinhibit i una franca companyonia, de manera que el recomano vivament tant a l'amant del jazz més exigent com a qui agradi de la bona música de piano, així com a qui s'endinsi per primer cop en el plaer d'aquest art, disposat a viure un fantàstic viatge pel so i per l'ampli ventall d'emocions de pau que brolla del piano d'aquests artistes. No tinc cap dubte que estem davant d'una obra esplèndida de dos consumats virtuosos, un disc que mereix ser escoltat una vegada i una altra ... que sé que és el que em passarà a mi. -Benny Green. Després d'escoltar "Tete â Tete", amb els dos pianos d'Ignasi Terraza, d'Espanya, i Bert Van Den Brink, d'Holanda, l'únic que puc dir és: Guau! D'una banda, la música sona fosca i misteriosa i, de l'altra, té un swing desenfrenat, plena de referències a Art Tatum i Oscar Peterson. Aquest és un gran disc que tindrà un lloc destacat en el meu iPod. -Kenny Barron".

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos