Homenatge de l’ONCE Catalunya als esportistes cecs i discapacitats visuals greus

goalball.jpg

Dissabte 20 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXIII Gala de l'Esport a l'Auditori ONCE Catalunya. Un acte d’homenatge a tots i totes els esportistes cecs i amb discapacitat visual greu guardonats, els i les que han guanyat medalles a Campionats del Món, d’Europa  o d’Espanya. I també als seus entrenadors, pilots i guies.

Va ser una jornada festiva en què l'esport professional, l'esport de base i formació es van donar la mà gràcies a ONCE Catalunya. Un reconeixement a tots els/les esportistes que s’han deixat la pell per intentar tenir un pòdium i per ser cada dia una mica millors. Als campions del futur, que s’entrenen i competeixen amb il·lusió. A l’esport inclusiu. I als esportistes de base que superen barreres i obstacles quotidianament.

Moment de desfilada esportistes Gala Esport 2018

Un acte, conduït per Guille Fernández, periodista, afiliat i jugador de goalball, en què els esportistes, guies, pilots i entrenadors van anar pujant a l'escenari de l'Auditori, agrupats per disciplines: atletisme, ciclisme i triatló, escacs, goalball, esquí, futbol sala, judo, muntanya, natació i també els campions i medallistes dels campionats de Catalunya.

La cerimònia va comptar amb els parlaments d’Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, president de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i Deficients Visuals; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que va tancar l’acte.

Manel Eiximeno, president de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i Deficients Visuals.

Es va retre homenatge a Mari Carmen Paredes, una de les grans esportistes i atleta de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i Deficients Visuals, i al seu guia i marit Lorenzo Sánchez.  Paredes i Sánchez, la seva parella inseparable, a les pistes i a la vida quotidiana, van aconseguir la medalla de bronze a la Copa del Mundo de Maratón en Londres, disputada el passat 22 d’abril de 2018. Tots dos van guanyar aquesta prestigiosa cursa el 2014, recorrent la prova en menys de tres hores, marca que els va suposar un nou rècord del món. Més recentment, als  Europeus d’atletisme paralímpic, disputats a Berlín del 20 al 27 d’agost passat, Paredes i Sánchez  va acabar en quarta posició, i van batre la seva marca personal aquesta  temporada a la prova de 1.500 metres.

Guille Fernández, presentador de la Gala, entrevista a Mari Carmen Paredes i al seu guia, Lorenzo Sánchez.

L’actuació musical va anar a càrrec de Gabriel Gorce, qui fins al 2015 va ser esquiador paralímpic. El Gabriel confessà que “baixar a tota castanya per la muntanya és una forma diferent de  veure les coses”.  Ha competit al més alt nivell a la Copa d’Europa, a Mundials, a la Copa del Món i als Jocs Paralímpics d’hivern, on el 2014 a Sochi va ser medalla de bronze amb el seu guia Arnau Ferrer.

Gabriel Gorce és artista i productor musical. Després de quasi 10 anys centrat en el directe, el 2016 va publicar el seu primer disc “4 Días” en col·laboració amb artistes de diferents gèneres. I l’any passat va llençar “2 caras”, el seu primer treball com a productor musical. Els seus projectes es caracteritzen per tenir diversos estils musicals que conviuen en un mateix lloc. Fa tres anys també va posar la banda sonora de la Gala de l’Esport. Té temes propis i altres que versiona. Va interpretar  Aire,  Salta a la vista, Candeloso i va tancar la gala amb Fuego, tots ells tres temes propis.

Enguany la Federación Española de Deportes para Ciegos (FEDC) celebra els seus 25 anys. Compta amb el suport de l’ONCE  i aplega les diferents modalitats esportives que practiquen les persones  amb discapacitat visual i ceguesa total:  escacs, atletisme, esquí alpí, futbol 5, futbol sala, goalball, judo, muntanya, natació i tir amb carabina. Es va projectar un vídeo que resumeix la història de la Federación Española de Deportes para Ciegos (FEDC). L’any vinent la Federació Esportiva Catalana per a Cecs i Deficients Visuals farà el seu 20è Aniversari.

La gala va acabar-se amb un pica-pica i un karaoke molt esportiu.
Aquí pots veure i escoltar el VIDEO 25 ANYS FEDC.

 


 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)