Fundació ONCE impulsa a Masquefa la inserció laboral de persones joves amb discapacitat

Secciones: T'interessa
grau_ajuntament_de_masquefa.jpg

Dimecres 20 de juny Masquefa va rebre la visita de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya. La trobada oficial amb membres de l’equip de govern de Masquefa i amb representants del Grup Àuria tenia com a objectiu conèixer de primera mà el desenvolupament dels programes d’ocupació i integració impulsats aquest 2018 al municipi per la Fundació ONCE. La comitiva estava formada per l’alcalde Xavier Boquete; la coordinadora de l’Ajuntament, Lourdes Bosch; la tècnica d’Educació, Carme Alias; Miquel Canet i Marta Mateu, del Grup Àuria; i Moisés Castells, responsable del programa.

La visita es va iniciar al Centre Francesc Mata de La Beguda, espai on es desenvolupen els diferents projectes; i va finalitzar al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), on el representant de la Fundació ONCE va poder presenciar els diferents recursos i eines formatives que l’Ajuntament posa a disposició dels veïns.

Una desena de joves participen dels programes impulsats per la Fundació ONCE

Des del passat mes de març, el Centre Francesc Mata de La Beguda acull dos programes d’orientació i formació impulsats per la Fundació ONCE i destinats a reforçar i contribuir a la inserció de persones joves amb discapacitat que tenen una major dificultat per trobar una feina.

El primer d’ells va finalitzar el dia 20 de juny i ha comptat amb la participació de quatre joves. Aquesta formació tenia com a objectiu empoderar i afavorir la inclusió laboral de les persones joves amb trastorn mental a través del reconeixement de les capacitats d’aquests,  potenciant habilitats socials i els hàbits d’ocupació.

I el segon d’ells, que és previst que finalitzi el proper 29 de juny, implica a un total de sis persones amb el propòsit de millorar les oportunitats dels joves amb especials dificultats mitjançant la formació adaptada a les necessitats d’aquest col·lectiu i així poder optar a un lloc de treball i augmentar les opcions d’èxit.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, posa en valor la iniciativa endegada per la Fundació ONCE i avança que “des de l’Ajuntament seguim apostant per afavorir el desplegament a Masquefa de recursos de primera mà que complementin la tasca ingent que duu a terme al CTC i que representin un vertader estímul i una veritable ajuda per a la inserció laboral de tots els col·lectius”.

"La integració i normalització de persones amb discapacitat a la societat és un dels gran objectius del Grup Social ONCE, tasca que fem de manera solidària gràcies a una part dels ingressos dels jocs responsables de l'ONCE. Fa goig veure els exemples pràctics d'aquesta labor. A Masquefa ajudem a un grup de joves amb dos programes que esperem que els sigui de molta utilitat", va subratllar Xavier Grau.  
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)