Experts escaquistes cecs aprenen noves tècniques a Barcelona amb el Gran Mestre Jordi Magem

ajadrez_barcelona.jpg

Un grup d'experts escaquistes cecs o amb discapacitat visual greu, de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), van assistir del 20 al 24 de gener, a Barcelona, a un curs d'excel·lència i perfeccionament impartit pels grans mestres internacionals Jordi Magem i Lluis Comas.

Els afortunats membres de l'equip d'escacs de la Federació van ser Manuel Martínez Moriña i Albert Olivera Gutiérrez (Catalunya), Florencio García Rodríguez i José Luis Fernández Coya (Madrid), Fernando Escalante Ortega (Màlaga) i Antonio Mondelo Fidalgo (Galícia).

En aquest curs, que va tenir lloc al CRE de la Delegació Territorial de l'ONCE a Catalunya, els escaquistes cecs van poder millorar el seu nivell de joc amb l'aprenentatge de noves tècniques, a través de la interpretació dels escacs d'aquesta autèntica figura internacional.

Les sessions matinals del curs es van dedicar a l'estudi monogràfic de l'estil d'algun dels escaquistes considerats "immortals". Mentre les de tarda es van repartir entre l'estudi i resolució de problemes i l'anàlisi d'algunes partides d'actualitat. 

Un grup d'experts escaquistes cecs o amb discapacitat visual greu, de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), van assistir del 20 al 24 de gener, a Barcelona, a un curs d'excel·lència i perfeccionament impartit pel gran mestre internacional Jordi Magem.

Els escacs, un dels esports més integradors
Els escacs és un esport de llarga tradició entre les persones amb discapacitat visual, per la seva facilitat per ser practicat de forma integrada en les competicions amb persones vidents.
Per a la pràctica dels escacs, els cecs necessiten només algunes adaptacions al material de joc. Per exemple, el tauler té els quadres negres lleugerament més alts que els blancs per fer-los diferents al tacte.
A més, les peces negres porten, a la part superior, una protuberància que les distingeix de les blanques.

Cada casella del tauler té un orifici al centre, en el qual s'insereixen les peces a través d'un petit plançó que aquestes tenen en la seva part inferior. Mitjançant aquest sistema, les mans del jugador poden tocar totes les peces sense enderrocar-les.

Les partides entre escaquistes cecs es juguen en dos taulers. Cadascun dels jugadors mou les peces en el seu tauler de manera que, en tocar-les, no molesti ni sigui molestat pel seu contrari. Els rellotges d'escacs disposen d'un mecanisme de veu amb auriculars per accedir al temps de joc.

Ver vídeo divulgativo de ajedrez
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos