Enric Botí pren possessió com a nou delegat territorial d’ONCE a Catalunya i David Bernardo, com nou president del Consell Territorial

Secciones: Protagonistes
foto_nova_direccio_once_catalunya_ok.jpg

L'ONCE va experimentar un augment de vendes del 2,04% l'any passat a Catalunya, el que garanteix el seu nivell d'inversió social destinada íntegrament a la millora de la qualitat de vida de les persones cegues i amb discapacitat visual i a la generació de polítiques de solidaritat amb les persones que tenen altres discapacitats a Catalunya.

El 2018, com en anys anteriors, unes 500 persones es van incorporar com a nous afiliats a l'ONCE a Catalunya en perdre tota o part de la visió. Es van apropar a l’Organització a la recerca d’un raig de llum i totes elles van rebre un suport integral i serveis personalitzats per cobrir les seves noves necessitats laborals, educatives i culturals, igual que els 10.500 afiliats amb què compta l'ONCE a Catalunya.

D'altra banda, en matèria d'ocupació, l'ONCE Catalunya va signar en els últims quatre anys 520 contractes indefinits a venedors dels seus productes de joc, xifra que suposa una consolidació de l'ocupació de qualitat i situa la plantilla mitjana a la fi de 2018 en uns 2.700 venedors, tots ells persones amb discapacitat.

De la plantilla de l'ONCE a Catalunya, el 82,8% són contractes indefinits. El 90%, nou de cada 10 treballadors, són persones amb discapacitat.

El Grup Social ONCE impulsà 758 llocs de treball a Catalunya l’exercici 2017 i en total dona feina a terres catalanes a 7.261 persones, la majoria persones amb discapacitat.

Enric Botí, nou delegat territorial ONCE Catalunya.

Gran tasca social a Catalunya
L’acció social de l’ONCE a Catalunya inclou també  l’atenció a 1.166 estudiants cecs o amb greu discapacitat visual el passat curs; el lliurament el 2018 de 24 gossos guia (n’hi ha un total de 202 gossos pigall aquí); la prestació de serveis socials especialitzats de rehabilitació, suport psicosocial, integració, ocupació, educació, esports, tiflotecnologia i 8.701 hores dedicades a Catalunya al suport de 54 afiliats sordcecs que van sol·licitar un servei de mediació a la Fundació ONCE d’Atenció a les Persones Sordcegues (FOAPS).

Enric Botí, nou delegat territorial i Àngel Ávila, nou sotsdelegat.Així ho van afirmar Enric Botí, nou delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, nou president del Consell Territorial,  el 7 de febrer en la presa de possessió dels seus càrrecs, sorgits de les eleccions democràtiques celebrades a l’ONCE el passat 4 de desembre.

Botí  i Bernardo van comprometre el seu esforç durant els propers quatre anys per millorar la qualitat de vida de les persones cegues i la resta de persones amb discapacitat a Catalunya, per donar-los veu i atendre els seus requeriments i les seves necessitats. Tots dos van donar les gràcies a la ciutadania catalana, que amb la seva contribució solidària tot adquirint els productes de joc responsable de l’Organització fan possible la gran tasca social de l’ONCE i l’ajuda a aquelles persones que més ho necessiten.

Grup Social ONCE, quart ocupador estatal, amb 73.000 llocs de treball
En l'acte de presentació, Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE,  va mostrar la seva satisfacció pel treball realitzat per l'Organització durant els últims quatre anys, i va assegurar que aborden el nou mandat sorgit de les urnes amb la il·lusió de complir els compromisos que conté el programa de govern aprovat pel nou Consell General de l’ONCE.

En aquest sentit, va recordar que la màxima de l'Organització passa per abordar el futur sempre amb la màxima il·lusió, potenciant especialment la inclusió real, així com l'educació, l'ocupació i l'accessibilitat, sense oblidar altres aspectes importants de la vida com l'accés a l'oci, al temps lliure o les noves tecnologies.

Carballeda va destacar que el Grup Social ONCE, que és la suma d'ONCE, Fundació ONCE i Ilunion, donava feina directa a finals de 2018 a més de 73.000 treballadors i treballadores, gairebé un 60% amb discapacitat, el que el consolida en el primer lloc com major ocupador d'aquest col·lectiu i com a quart ocupador global de tot l'Estat.

Finalment, va afirmar que l'ONCE seguirà treballant al costat de la societat amb tota l'estructura d'acció social que s'agrupa en el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), la Plataforma del Tercer Sector o els agents de l'economia social, per posar sempre a les persones per davant i seguir construint societats més inclusives per a tots.

NOVA DIRECCIÓ DE L’ONCE A CATALUNYA

Delegat Territorial:
Enric Botí 

Subdelegat territorial
Àngel Ávila

David Bernardo, nou president del Consell territorial; Rafael Pérez, vicepresidenta 1ª del Consell territorial i María de la Sierra López, vicepresidenta 2ª del Consell territorial.
President del Consell Territorial:
David Bernardo

Vicepresidenta 1ª del Consell Territorial:
Rafaela Pérez (Tarragona)

Vicepresidenta 2ª del Consell Territorial:
María de la Sierra López (Barcelona)

Director de Centre de Recursos Educatius (CRE ONCE BARCELONA)
Manel Eiximeno

Manel Eiximeno, ratificat com a director del CRE.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos