El goalball català viu emocions fortes en un gran campionat que guanyen València i Andalusia

goalball_campeonato_catalunya.jpg

El  Campionat de Catalunya Open de Goalball de la temporada 2016-17 va tenir un magnífic escenari i una competició molt vibrant. Es desenvolupà durant el cap de setmana del 27 i 28 de maig, al Poliesportiu de la Delegació Territorial ONCE Catalunya. La selecció masculina d’Andalusia i el conjunt femení FESA-ONCE València van proclamar-se campions.

A la categoria femenina, la fase de lliga va ser bastant igualada i amb resultats ajustats. Va demostrar-se que, malgrat la divisió de l’equip català en dos conjunts per participar en aquest torneig, Catalunya pot oferir un gran potencial.
A les eliminatòries del matí de diumenge, Catalunya B va superar a les andaluses en la disputa de la tercera i quarta plaça, mentre que Catalunya A no va poder vèncer a l’equip de FESA-ONCE València a la final. Un enfrontament que va transcórrer d’una forma emocionant per la gran igualtat. 
L’equip català va jugar molts minuts amb la jove jugadora de 13 anys, Lucía Roda, procedent del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

Classificació femenina final:

FESA-ONCE València (campiona)
Catalunya A (subcampiona)
Catalunya B (tercera classificada)
Selecció d’Andalusia (quarta classificada)

A la categoria masculina, el repartiment inicial va definir dos grups a la fase de lliga desenvolupada durant la tarda de dissabte. D’una banda, el grup 1, format pels equips de Maresme, Mediterrani i Barcelona, on aquest mostrà la seva superioritat. D’altra banda, el grup 2, integrat per un combinat d’Aragó, la selecció FESA-ONCE València i la selecció d’Andalusia, va posar de manifest la potència d’aquest darrer equip, que s’imposà amb àmplies victòries.

Durant el matí de diumenge, la primera eliminatòria va enfrontar els equips de Maresme i FESA-ONCE València per disputar la cinquena i sisena plaça, mentre que, a les semifinals, el conjunt andalús va guanyar al Mediterrani, i el Barcelona s’acabà imposant al combinat aragonès. La final, Barcelona #8211 Andalusia va oferir un partit vibrant en el qual l‘equip local lluità per remuntar un resultat advers durant la segona part de l’enfrontament, que va concloure amb un marcador de 7 a 6 a favor dels andalusos.


Classificació masculina final:

Selecció d’Andalusia (campió)
Barcelona (subcampió)
Mediterrani (tercera posició)
Aragó (quarta posició)

FESA-ONCE València (cinquè classificat)
Maresme (sisè classificat)

El cap de setmana també va incloure un partit especial amb un objectiu promocional: un enfrontament masculí entre l’equip del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona i un conjunt de jugadors amb menys experiència
però amb la mateixa il•lusió per deixar la seva empremta en aquest torneig.

Com a cloenda, la celebració de l’entrega de guardons i medalles del campionat va comptar amb la presència del President de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals, Manel Eiximeno,
el cap de la Unitat de Cultura i Esports de l' ONCE Catalunya, Josep Pitarch, i el vicepresident I del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, David Bernardo.

Aquesta celebració esportiva s’ha convertit en un gran esdeveniment que adquireix més força i més nivell any rere any.
Catalunya posa el llistó ben alt. La Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals agraeix el treball dels equips professionals, l'arbitratge, el suport dels tècnics, la col•laboració dels voluntaris i el bon joc dels esportistes per acomplir aquest gran repte.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos