Arriba a les llibreries 'Matèria grisa' de Teresa Solana, la guanyadora del XIX Premi Roc Boronat

materia_grisa_chao.jpg

Matèria Grisa, de Teresa Solana, ha estat l'obra mereixedora del XIX Premi Roc Boronat atorgat per ONCE Catalunya. Té els millors ingredients de les intrigues clàssiques: personatges inquietants, suspens creixent i finals que no deixen indiferent. El sentit de l’humor, la ironia i l’esperit crític es conjuguen amb mestria en aquest volum d’històries entrellaçades de temàtica negra.

Un mafiós illetrat que vol desviar els ingressos a Panamà; un assassinat a boca de canó el dia d’un concert de Beyoncé; una jubilada que compensa la precarietat llogant part del seu pis a turistes; una intèrpret neorural amb clients de sang freda i gallet calent; una habitual de les nits del Liceu amb un trist historial familiar de morts accidentals... Escenes quotidianes que descriuen realitats versemblants: una proximitat que fa por. Personatges que circulen d’un relat a un altre, vasos comunicants que embolcallen un conjunt de narracions que incideixen en l’actualitat com un ganivet en un cos desprevingut, com una bala que ningú no sap d’on ha sortit.

Teresa Solana la nit d'entrega dels Roc Boronat, amb Laura Borràs.

L’ONCE Catalunya convoca cada any els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República.

El concurs ha arribat enguany a la seva dinovena edició esplèndidament, amb rècord absolut de participació. És un fet que el Roc Boronat ha guanyat en prestigi i reconeixement.  Ho diuen els números: aquesta edició, a la categoria de novel•la s’han presentat 73 obres, la participació més alta de la història del premi. En prosa s’han presentat cinc obres d’afiliats afiliats. I en poesia, enguany la categoria ha quedat deserta. Ja és la tercera vegada des de 2015 que la novel•la guanyadora ha estat publicada pel segell Amsterdam Llibres de l’editorial Ara Llibres

Teresa Solana, de cara.Teresa Solana (Barcelona, 1962) és una de les escriptores catalanes més traduïdes. Ha estat distingida amb diversos guardons, com ara el Crims de Tinta, i un dels seus contes va ser finalista als Edgars, els prestigiosos premis organitzats per l’associació nord-americana Mystery Writers of America. La seva literatura, plena d’ironia i d’humor, s’emmarca dins del gènere negre, però el seu estil fresc i la mirada crítica que planteja envers la societat en la qual vivim ha aconseguit traspassar fronteres i connectar amb un públic molt divers. Ha publicat sis novel•les i una sèrie infantil, i aquest és el seu segon llibre de relats, un recull reconegut amb el XIX Premi Roc Boronat.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos