Nº 53 MAIG 2021

lh.jpg
Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va lliurar dimecres 21 d'abril a Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà a les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat el 26 d’abril. 5,5 milions de cupons difondran la imatge d’aquestes festes.
Gràcies a la feina de tots i totes els que formem la gran família del Grup Social ONCE és possible aconseguir aquestes dades, que ens situen com a líders en el nostre sector social, com a referents a seguir, i com una de les organitzacions espanyoles on més i millor es parla i es valora el talent de les persones.
amanida_carcel.jpg
La companyia Amanida Teatre, de Tarragona, al costat d'altres 10 grups de teatre ONCE, s'ha involucrat en el projecte audiovisual 'Si Talia fora cega' (#SiTalíafueraciega), un curtmetratge muntat a partir del rodatge d'escenes de les produccions teatrals dels diferents grups, on els protagonistes són els actors i actrius cecs i amb discapacitat visual greu. 'Si Talia fora cega' pretén ser una pel·lícula que explica què hagués passat si l'ONCE existís en els temps de Trajano, facilitant la participació en la creació i el gaudi cultural dels seus afiliats romans, sota la clara influència de la musa de teatre Talia.
camada_perros_guia.jpg
Cinc milions i mig de cupons van retre homenatge a aquests animals que donen més seguretat i major mobilitat a les persones cegues. el 28 d'abril, Dia Internacional del Gos Guia.
presentacio_cupo_olot.jpg
Dilluns 26 d'abril Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va fer a mans a Pep Berga, alcalde d’Olot, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà diumenge 2 de maig, a Olot. 5,5 milions de cupons, que pertanyen a la sèrie Gentilicis, van difondre la imatge dels olotins i les olotines per tot l’Estat. A l’acte, també van participar el director de l’agència de l’ONCE a Figueres, Guillermo Fernández, un grup de persones cegues de La Garrotxa i Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers d’Olot, atés que la Plaça Mercat il·lustra el cupó.
entrega_llibre_girona.jpg
Dilluns 26 d’abril, el director de l’ONCE a Girona, Fran Rodríguez, va lliurar a Pere Parramon, professor i escriptor, un exemplar transcrit en braille de la seva obra El noi saltador i la reina dels guardians rossos. Amb la novel·la s’endinsa en la ficció com a forma alternativa de reflexió sobre el fenomen artístic.
universidadydiscapacidad.jpg
Segons les dades, recopilades en l'enquesta realitzada als universitaris amb discapacitat, un 11% de dones amb discapacitat han afirmat que el fet de ser dona ha suposat més dificultats en l'accés als seus estudis universitaris, que l'experimentada pels seus companys homes. Aquest percentatge augmenta fins a gairebé el 16% quan se'ls pregunta sobre les dificultats que han tingut al llarg de tota la carrera universitària pel fet de ser dona.
intervencion_miguel_carballeda.jpg
Per al Grup Social ONCE és "molt important" visibilitzar a les persones amb discapacitat i les seves xarxes de suport "com a col·lectius prioritaris en les estratègies de vacunació", va manifestar Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, en diferents actes paral·lels a la Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra.
lectura_sant_jordi.jpg
L’ONCE Catalunya va celebrar Sant Jordi amb dues maratons (online) de lectures que van tenir lloc a Barcelona, divendres 23 d’abril i a Tarragona, dijous 22 d’abril. Tots els nens cecs i totes les nenes cegues de Catalunya, més d’un miler d’afiliats i afiliades a l’Organització, també van poder celebrar Sant Jordi, igual que la resta dels seus companys i companyes. Ho va fer amb llibres en braille i amb contes il·lustrats en relleu, pels més menuts.
dolors_navilens.jpg
L’acte va incloure una demostració del funcionament de les etiquetes. Hi van assistir també Joan Ramon Riera, regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Persones Afiliades de l'ONCE Catalunya, entre d’altres.
Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals i Enric Botí, Delegat Territorial d’ONCE Catalunya, han signat la renovació del conveni de col·laboració entre les dues entitats, que tindrà una vigència de quatre anys més.
formacio_agents_civics_2.jpg
Agents cívics, una part d’ells formats per la nostra Organització, donaran consells a peu de carrer i convidaran la ciutadania a fer de la via pública un espai amb menys barreres per a les persones cegues i amb mobilitat reduïda.
tarjeta_once_ok.png
A partir del 5 de maig, la targeta '+ONCE', acompanyada d'una pàgina web, s'obre a un ampli ventall d'avantatges i ofertes comercials de diferents marques i firmes per a totes les persones que formen la gran família Grup Social ONCE. Amb aquesta nova funcionalitat es completa l'objectiu pel qual va néixer aquesta identificació, fa més de dos anys, sumant-se a les operacions habilitades fins ara, que ja estan sent utilitzades per molts companys i companyes. Entre les primeres empreses que s'han incorporat com a col·laboradores d'aquest programa i, per tant, que ofereixen els seus avantatges comercials per a tots els membres del Grup Social ONCE a través de la targeta '+ONCE' s'incorpora Ilunion, que ofereix descomptes i avantatges en les divisions d'Ilunion Hotels, Retail, Corredoria d'assegurances, Ibèrics d'Azuaga, Enriqueta Regala Bonito o Fisioteràpia i Salut.
categoria_c_bellulla_poster.jpeg
A Catalunya, han participat 15.879 escolars de 175 centres. A tot l’Estat, més de 152.000 estudiants han treballat per l’ús responsable de les noves tecnologies
ok_extra_dia_mare_sergi_coral_venedor_0.jpg
És la primera vegada que el Sorteig Extraordinari del Dia de la Mare toca completament a Catalunya: els 100 cupons del premi. Sergi Coral Acosta, de 41 anys, venedor de l’ONCE, és qui va portar la fortuna a Santa Margarida i els Monjos. Sergi ven els productes de joc responsable de l’Organització des del seu punt de venda a l’Avinguda Catalunya, 61. "Estic contentíssim per haver donat tanta felicitat a tanta gent. La meva feina és repartir il·lusions i estic súperfeliç d’haver-les donat en un dia tan especial per les mares i les famílies”, va comentar Sergi, en saber la notícia.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts