Nº 48 DESEMBRE 2020

boti_rne.jpg
El delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí, lliurà el guardó en el transcurs d’una entrevista al programa ‘En directe’ de Ràdio 4.
eiximeno_cartell_horizontal_ii.jpg
Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius (CRE) ONCE Barcelona-Catalunya, va participar en aquesta jornada. Adreçada al públic en general, però amb un especial interès en la població jove, la trobada tractà de l’apropament de la realitat de les persones amb disCAPACITAT a les noves generacions de ciutadanes i ciutadans per evitar resistències en la inclusió de totes les persones.
el_corte_ingles.jpg
Pel que fa a accessibilitat universal, les parts treballen conjuntament en l'establiment de programes de col·laboració entre Fundació ONCE i El Corte Inglés per al foment d'iniciatives encaminades a la consecució del disseny per a tothom, inclosos els espais virtuals en els edificis i les seves instal·lacions i serveis, posant el focus, a més a més, en l'accessibilitat tecnològica dels seus canals de venda on line.
cupon_coleccion_juegas_tu_2020_prensa.jpg
L'ONCE mostra el caràcter social de les seves loteries en el cupó: complir il·lusions i impulsar projectes de vida, inclusió i ocupació per a persones amb discapacitat.
En aquesta convocatòria, el programa està dotat amb 350.000 euros i, com l'anterior, es desenvolupa en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ), cofinançat pel Fons Social Europeu. Pretén millorar les competències per a l'accés a la formació i l'ocupació dels joves amb discapacitat psicosocial, mitjançant programes d'atenció individualitzada.
11_11.jpg
L’11 de l’’11 a les 11 ens vam citar al canal ‘Cultura a cegues’ d’ONCE Catalunya a YouTube. Una entranyable trobada que ens va deixar ajuntar els nostres sentiments. Tots i totes vam gaudir de les sorpreses que van preparar els companys i companyes dels Clubs de la Gent Gran de Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona.
guia_cambrils.jpg
L’ONCE Catalunya a través de la seva Unitat de Cultura i Esports ha col·laborat amb el Patronat de Turisme de Cambrils per tal de renovar el contingut de les guies de lectura tàctil per a persones cegues.
portal_cartel_concurso_escolar.jpg
Sota el lema, 'ConnexiON/AdicciOFF. Això no és un joc', la 37 edició del Concurs Escolar ONCE té com a objectiu transmetre el missatge que la tecnologia és la nostra aliada sempre que es faci un ús responsable de la mateixa, i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades. Una idea molt important sobretot en aquesta època en què el món digital, les noves tecnologies i internet s'han revelat com a eines extremadament valuoses. La data límit de recepció de treballs és el 5 de febrer de 2021.
cupon_black_friday.jpg
El ‘Cuponazo’ de l'ONCE de divendres, 27 de novembre, va estar dedicat al Black Friday. I, per als que ho van comprar, hi va haver centenars de targetes regal per valor de 50 euros d'Amazon perquè poguessin donar-se una petita alegria.
voluntariat.jpg
El Servei de Voluntariat de l’ONCE és una iniciativa social de suport a les persones cegues afiliades a la institució -de totes les edats- que, per la seva ceguesa, discapacitat visual greu o sordceguesa, necessiten de l’ajuda solidària d’altres persones per fer activitats quotidianes que permetin la seva inclusió en un món “sense barreres” ple de possibilitats.
6_anys.jpg
En aquesta edició es renovà l’acord amb l’ONCE signat el 2017 per tal d’adaptar la targeta al sistema de lectura i escriptura tàctil, el Braille. D’aquesta manera els infants amb discapacitat visual van poder participar al programa des de l’inici.
modernisme-i-flors-950x700.jpg
El Museu Abelló de Mollet del Vallès acull des del passat 5 de novembre i fins al 24 de gener l’exposició El Modernisme i les flors sobre la influència de la natura en l’arquitectura modernista. L’exposició, que convida a escoltar i visualitzar els processos de producció dels ornaments, té adaptats els seus continguts per a les persones cegues o amb discapacitat visual greu i per les persones sordes, signant i oralista, amb codis QR.
fundacion_once_30_empresas.jpg
S'hi va reconèixer la col·laboració de Fundació Mapfre, Acciona, BBVA, CITI, FCC, Deloitte, Legalitas, Ketambe, Servimedia, PWC, Fundació Bequal, Procter & Gamble, Uría Menéndez, Telefónica I+D, Vodafone i Fundació Vodafone, El Corte Inglés, Samsung, Telefónica, Santander España (Santander Private Banking), Deutsche Bank, Mastercard, BPB Patrimonial SL, Alstom, Google, Esade, Worldline Iberia, Atos, Airbus, Fundació Trinidad Alfonso i Fundació Eduardo Barreiros.
ignaci_terraza_3.jpg
Es tracta del disc 'Around The Christmas Tree' (Al voltant de l’arbre de Nadal). Es tracta del nou disc del músic afiliat a l’ONCE l’Ignasi Terraza amb en Randy Greer, que va sortir el 6 de novembre. Diumenge 13 de desembre, Dia de Santa Llúcia, TV3 retransmetrà el concert de la presentació. I el dia 11 de desembre estarà en exclusiva al nostre canal de YouTube 'Cultura a cegues'.
orla_inserlab_2019-20_.png
Divendres 20 d’octubre va tenir lloc l’acte virtual de graduació dels alumnes del curs 2019-20 del programa Inserlab de la Universitat Rovira i Virgili. I el 30 de novembre començà un nou curs amb 12 alumnes.
europa_0.jpg
La Norma EN 17210 Accessibilitat i usabilitat de l'entorn construït estableix els requisits que han de complir els entorns construïts, incloent els espais urbans, per poder ser considerats accessibles. D'aquesta manera, aquest estàndard impulsarà l'accessibilitat i la igualtat d'oportunitats en aquest àmbit, facilitant la integració social de les persones amb discapacitat.
uoc1.jpg
Inserta va oferir informació sobre l'activitat que desenvolupa aquesta entitat de Fundació ONCE a favor de l'ocupació i la formació de les persones amb discapacitat.
aliments.jps_.jpg
La iniciativa ha estat llançada pel president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, a instàncies del responsable del Comitè Intercentres de l'Organització. La intenció és retornar a la ciutadania tot el que ha donat i aporta cada dia a l'ONCE i al Grup Social ONCE. Són 'Tones de compromís'. Es realitzaran dos lliuraments a Banc d'Aliments: un per a la campanya de Nadal i un altre al febrer.
ilunion_hotels_0.jpg
La cadena hotelera ILUNION, la marca de les empreses del Grup Social ONCE, és líder en inclusió social en el sector turístic. En 2019 va comptar amb una plantilla mitjana de 1.217 treballadors, dels quals 491 eren persones amb discapacitat (40,36%). Actualment, compta amb 26 hotels de cinc, quatre i tres estrelles.
Les classes, que van començar la setmana del 23 de novembre, es perllongaran fins al mes de juliol de 2021 en el Curs 'Expert en atenció a usuaris, ciutadans i clients', que, com el seu nom indica, formarà els alumnes perquè puguin exercir treballs d'atenció al públic.
violencia_0_0.jpg
Continuant amb el compromís que la nostra institució té en matèria d'igualtat, demà el Consell Territorial ONCE Catalunya organitzà el mateix dia 25 una jornada en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.
Inserta Empleo, l'entitat de Fundació ONCE per a la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat (www.insertaempleo.es), ha atès a Catalunya a 325 dones amb discapacitat víctimes de la violència de gènere. D'elles, 72 han obtingut un contracte en el mercat laboral.
seu.png
L'ONCE va presentar dimarts 24 de novembre al passatge de la Missió, núm.1, a la Seu d’Urgell, el seu nou model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. L’acte va comptar amb la participació de Jordi Fàbrega, alcalde de La Seu d’Urgell; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Marcelino Cid, director de l’ONCE a Lleida i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Carlos Corominas.
santa_llucia_ok_0.jpg
Aquest any, ens toca celebrar Santa Llúcia d’una manera diferent.... però d’una manera igualment molt especial. És la nostra festa, la patrona de les persones cegues.Ens encantaria comptar amb vosaltres per fer d’aquesta Santa Llúcia, encara que virtualment, la més seguida i compartida dels 82 anys d’història de l’ONCE.
cartell_roc_guai.jpg
86 títols, a falta de rebre els últims treballs per correu postal, s’han presentat a la XXIII edició del Concurs Literari Roc Boronat. A la categoria de narrativa, oberta a tothom, opten 80 obres i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, sis. És la participació més alta de tota la història del concurs.
cupon_29_noviembre_ceros.jpg
lizabeth Verónica Duchi, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a L’Hospitalet de Llobregat des del seu punt de venda a l’avinguda Torrent Gornal, núm. 25.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts