Primera exposició tàctil per a persones cegues dels vehicles d’època del Saló Automobile de Barcelona

salo_automobile_autoridades.jpg

L’ONCE dedicà el seu cupó del dissabte 18 de maig al centenari del Saló Automobile, organitzat per Fira de  Barcelona.

L’acte de presentació del cupó va ser dilluns 13 de maig, a la carpa del Connected Street. Va comptar amb la participació del President del Saló Automobile, Enric Lacalle; del director del Saló, José Miguel García i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, acompanyat d'una desena d'afiliats i afiliades, apassionats del motor.

Per Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE Catalunya, “vivim uns temps de grans transformacions. Hi ha un canvi important als paradigmes de la mobilitat. Ens agradaria que entre tots, la indústria, les marques i organitzacions com l’ONCE, poguèssim aconseguir que la tecnologia estigués també al servei de la seguretat de conductors i de vianants, de tots. Fem vehicles millors i més segurs per tothom. Ens agradaria avançar en la seguretat dels que condueixen i acompanyants. I també dels ciutadans, dels que no veiem i dels que no miren quan creuen un carrer”. Per la qual cosa des de l’ONCE “demanem que tots els cotxes silenciosos, els elèctrics i els híbrids, incorporin un senyal acústic que avisi de la proximitat als vianants”.

El president del saló, Enrique Lacalle, va destacar que “una vegada més el saló ha demostrat la seva sensibilitat ampliant les possibilitats d’accessibilitat  per a que persones amb discapacitat, en aquest cas persones cegues o amb discapacitat visual greu,  puguin participar i gaudir d’una mostra com el Saló Automobile en el seu centenari”. Lacalle va subratllar que el “el saló acostuma a coincidir amb el Gran Premi de la Fórmula 1 del GP d’Espanya que es fa a Montmeló. I aquest any, a més a més, ha tingut el premi de sortir en 5,5 milions de cupons de l’ONCE”.

Pablo Cantero i el seu gos pigall, Juli, en un cotxe d'època.

"Una passada, una meravella"

Un grup d’afiliats i afiliades a l’ONCE van ser, aquell mateix dia, els protagonistes d’excepció de la primera exposició  tàctil per a persones cegues dels vehicles d’època del saló. Van ser els únics que van poder tocar la mostra de 26 cotxes antics i  motos, entre els que hi havia els models Ford T, símbol de la producció en cadena; el Rolls Royce Silver Ghost, icona del luxe; el jeep Willys, precursor dels tot terreny; l’Aston Martin DB5, de James Bond i el Ferrari Testarrossa.

“Ha estat una autèntica passada. Una meravella” va exclamar Pablo Cantero, persona cega acompanyada pel seu gos pigall, Juli, quan va tenir l’oportunitat de pujar en un Porsche Carrera i donar gas a fons.
Rafi Pérez, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, es mostrà  entusiasmada després d’ajupir-se i posar-se al volant d’un Ferrari  Testarrossa. El Xavi Omella, que té les característiques de més de 500 cotxes al seu cap, i la seva companya Anna van gaudir un munt. Igual que Josep, Claudio i Juan José, que no es van perdre detall de cap vehicle dels exposats, del més antics de principis del segle  XX als més actuals. 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts