ONCE i la seva Fundació col·laboren amb FGC a favor de les persones amb discapacitat

conveni_amb_fgc_3.jpg

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó; el delegat territorial de l'ONCE Catalunya, Xavier Grau, i el director general de Fundación ONCE, Jose Luis Martínez Donoso, van signar el passat 17 de gener un conveni de col·laboració en favor de l’accessibilitat, el turisme per a tothom i el foment de la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat.

Així, l'ONCE i la seva Fundació assessoraran FGC en la producció de material informatiu accessible a les persones amb discapacitat, així com també facilitarà assessorament tècnic en les millores d'accessibilitat en els espais, material ferroviari i aplicació de noves tecnologies que FGC tingui la intenció d'aplicar, adreçades a les persones amb discapacitat en general i en especial a les persones amb discapacitat visual.

FGC fomentarà l'ocupació de les persones amb discapacitat des de diversos enfocaments. D'altra banda, les entitats consideren que la pràctica esportiva promou la integració de les persones amb discapacitat. Per aquesta raó incentivaran l'esport inclusiu, especialment els joves, duent a terme activitats esportives de forma conjunta, així com desenvolupant sessions formatives, i esdeveniments orientats a la promoció dels valors esportius tant per al col·lectiu de persones amb discapacitat com de la resta de la societat.

Moment de la signatura del conveni enre ONCE, la seva Fundació i FGC.

Les instal·lacions de La Molina de FGC van ser motiu de reconeixement internacional per la seva accessibilitat i van rebre la distinció IPC/IAKS Distinctions for Accessibility 2009. Ferrocarrils de la Generalitat també ha tingut interès en l'adaptació de les instal·lacions que gestiona i en la promoció de l'esport practicat per persones amb discapacitat, per això estudiarà i desenvoluparà beneficis i avantatges adreçats a les persones amb discapacitat en general i especialment amb discapacitat visual, que practiquin el seu esport en aquestes instal·lacions, ja sigui en l’àmbit personal com en l’àmbit de competició.

Les finalitats de l’ONCE, definida en els seus Estatuts com una Corporació de Dret Públic de caràcter social, es dirigeixen a la consecució de l'autonomia personal i plena integració de les persones cegues i amb deficiència visual greu, mitjançant la prestació de serveis socials, seguint els principis i valors de la solidaritat, l'absència d'ànim de lucre i l'interès general.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts