Microsoft, ONCE, Fundación ONCE i Ilunion presenten a l’Smart City Expo solucions per a millorar l'accessibilitat de les ciutats

Seccions: T'interessa

Barcelona va acollir del 15 al 17 de novembre l'Smart City Expo World Congress, la cita de referència per a totes les empreses, entitats i organitzacions que treballen en el desenvolupament de tecnologies per a les ciutats intel•ligents. Aquest congrés ha estat l'escenari en el qual Microsoft va presentar, de la mà de més de 65 partners tecnològics de tot el món, una completa proposta de solucions per a la creació i desenvolupament de plataformes de Smart Cities a les àrees de nous serveis per als ciutadans; modernització d'infraestructures de smart cities; optimització d'operacions d'entitats locals i sistemes de connexió i comunicació amb els ciutadans.

Tecnologies com cloud computing, Internet de les Coses (Iot), Big Data, Business Intelligence o Realitat Augmentada, van ser les protagonistes de l'estand de Microsoft CityNext, que va ocupar una àrea propera als 500 metres quadrats. A més, es van presentar solucions basades en drons, vehicles connectats a Internet i sistemes de geoposicionament.

Ciutats més accessibles i inclusives

L'estand de Microsoft va ser també l'escenari en el qual es van mostrar solucions desenvolupades per Microsoft Research, ONCE i Ilunion per fer les ciutats més accessibles i inclusives per a les persones amb discapacitat. En concret, Microsoft va presentar el projecte Cities Unlocked, que permet el guiat de persones cegues a l'exterior mitjançant l'ús de balises intel•ligents.

Aquestes beepcons emeten un senyal audible que permet a les persones cegues orientar-se i conèixer la seva posició gràcies a un sistema d'àudio tridimensional que els permet "generar" un mapa mental de la seva posició en relació a les balises.

Per la seva banda, l’ONCE i Ilunion van presentar una solució de guiat de persones cegues en interiors mitjançant aplicacions en dispositius mòbils i balises de radiofreqüència.

L'ONCE va donar a conèixer els mapes accessibles MAPTAC 3D, desenvolupats pel Centre de Recerca, Desenvolupament i Aplicació Tiflotècnica (CIDAT), la Universitat de Jaén i la Comissió Braille Espanyola (CBE). Una aplicació informàtica que permet la producció de mapes especials per a ús per part de persones cegues i amb discapacitat visual greu. El seu objectiu és tractar les dades de bases cartogràfiques estàndard i a partir d'ells produir dos tipus de relleus diferents: un en format positiu directament explorable per part de l'usuari cec; i un altre negatiu que va a permetre, al seu torn, mitjançant tècniques de modelatge (silicones tècnicament especials) produir aquests models positius capaços després de servir com a matriu per a processos de termo conformat i obtenir multicopias tantes vegades com es vulgui.

A més, els que van visitar aquest estand han pogut conèixer el projecte "Eliminant barreres en el transport públic", impulsat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Fundación ONCE i Fundació Vodafone Espanya, amb la cooperació de ILUNION Tecnologia i Accessibilitat. Un treball que ha rebut el primer Premi Innova eVIA Projecte en col•laboració.

“Eliminant barreres” és una proposta d'accessibilitat a les xarxes de transport públic mitjançant tecnologia sense fils i que permet, per exemple, que les persones cegues siguin capaces d'identificar sense error quin és l'autobús que està arribant a la parada, i distingir-lo d'altres en cas que n’hi hagi més d'un.

Per fer accessible el transport públic de Barcelona, Ilunion TyA ha desenvolupat una aplicació de navegació en interiors que al costat de les Beepcon permeten que qualsevol persona pugui anar des de l'entrada de l'estació fins a l'andana de la seva línia de metro, o fer un intercanvi entre línies de metro que convergeixen en la mateixa estació.

Aquestes solucions, dissenyades inicialment per a persones invidents, poden ser utilitzades per persones amb i sense discapacitat, millorant l'accessibilitat general dels serveis que les ciutats intel•ligents ofereixen als seus habitants.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Febrer

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts