'Landscape KM0' de Carme Ollé i Ei Pont

landscape_km0.png

El passat divendres 16 de juny va tenir lloc, a l’Espai Ebre km0 de l’Oficina de Turisme d’Amposta, la inauguració de l’exposició Landscape Km0, dels fotògrafs Carme Ollé, afiliada a l’ONCE, i d’Ei Point.

Carme Ollé i Ei Point s’han unit  per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Landscape Km0 pretén no només ser una exposició de fotografia, sinó que es presenta en un format d’instal•lació en la qual, a més de les 24 fotografies de productes de proximitat del territori, s’hi ubica un quadre principal sobre un metacrilat transparent que permet accedir a un espai virtual connectat amb l’obra de la sala. En aquest espai virtual, els artistes plantegen un debat perceptiu entorn als cultius de les Terres de l’Ebre, un diàleg entre l’espectador i l’artista.

L’objectiu d’aquesta proposta innovadora és superar qualsevol barrera que s’interposi entre els espectadors i l’obra i convertir-los en partícips, deixant enrere l’actitud contemplativa.

Carme Ollé i Ei Point s’uneixen per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Tots dos iniciaren la seva carrera fa una dècada. Durant aquest temps, han desenvolupat una intensa activitat artística, amb més de 300 exposicions en conjunt, sempre amb la fotografia com a suport principal. El seu treball ha estat reconegut amb més d’una cinquantena de distincions en concursos internacionals.

Les seves formes de percebre i d’expressió no són concurrents, sinó que competeixen amb allò que els envolta. Si per la Carme treure a la llum petits microcosmos que romanen quasi sempre fora del protagonisme perceptiu dels espectadors és el que configura la seva forma de fer, per a l’Ei Point ho és l’emergència d’allò que roman en altres esferes perceptives i que rescata amb l’ús no convencional de la càmera, posant a l’abast espais perceptius que van més enllà de la nostra capacitat visual.

Nascuda a Barcelona, Carme Ollé va iniciar el seu camí fotogràfic al laboratori i tant el paisatge com la composició i el retrat van configurar inicialment la seva trajectòria i, amb el suport d'una indirecta mirada a través de reflexos sobre aigua o vidre, és com formalitza actualment el seu llenguatge, del qual una mostra de la seva actual producció forma part, entre altres, de la col•lecció permanent del Museu Tiflològic de l'ONCE a Madrid i Bilbao respectivament així com dels fons de la Fundació Hervàs Amezcua per a les Arts de Gavà.

El paisatge és ara l'objecte de la seva mirada profunda on, transfigurant la distància i després d'un intens rastreig del lloc, Carme Ollé és capaç de capturar detalls, fites o raconets que resulten sorprenents i que per estar familiaritzats amb el lloc, no sensibilitzen amb ell. Bé doncs, són trossets de la nostra naturalesa vistos amb una altra mirada i expressats a través d'una fotografia la tècnica personalitzada i pròpia, atresora connotacions pictòriques.

Recentment, amb Ouka Leele, ha coprotagonitzat un capítol de la sèrie CAPACITADOS de TVE.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts