L’ONCE homenatja les persones sordcegues amb un bastó gegant de quasi 20 metres a Montserrat

Seccions: T'interessa
montserrat_guaigrupo.jpg

Diumenge 18 de juny, l’ONCE a Catalunya va organitzar per 23è any consecutiu  la seva Diada a Montserrat.  El Dia de la Gran Família de l’ONCE Catalunya va aplegar unes 1.000 persones cegues i deficients visuals a Montserrat.

L’acte central d’enguany va ser l’homenatge a les persones sordcegues. Per això vam construir un bastó gegant de gairebé 20 metres, probablement el més gran del món, de color vermell i blanc, els colors que els identifiquen.

Entre les 09.00 i les 9.30 h una representació de les 18 agències i centres que l’ONCE té a Catalunya (Badalona, Blanes, El Prat de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Reus, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, la direcció de l’ONCE a Tarragona i la DT de Barcelona) van desfilar fins a la plaça i van portar cadascuna una part del bastó. Una vegada construït es va exhibir horitzontalment a la plaça del mig de la Basílica, durant tota la jornada.

Antònia Almodóvar i Carlos Vilar (dreta) posen amb el bastó vermell i blanc degant que identifica les persones sordcegues.

Sobre les 12.15 h, l'Antònia Almodóvar, una de les més de 300 persones sordcegues que reben serveis de l'ONCE, va fer la lectura d’un manifest. Precisament aquest any es commemora el desè aniversari de la Fundació ONCE per a les Persones Sordcegues (FOAPS). Va estar acompanyada pel president del Consell Territorial, Enric Botí,  el delegat territorial, Xavier Grau i Alberto Durán, conseller general de l’ONCE i vicepresident executiu de Fundación ONCE i per centenars d'afiliats i afiliades. 

Tot seguit, la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca va carregar un tradicional castell i l’enxaneta va desplegar l’emblema del 10è aniversari de la FOAPS: Agafa’m la mà.

La jornada va estar plena d’activitats des del matí, amb botifarrada,  missa conventual, gegants  i castells. A  la missa, José Juan Rodríguez Abril, Cap de Joc de l'ONCE a Catalunya, va llegir la benvinguda institucional. Aquestes van ser les seves paraules: "Els membres de la gran família de l’ONCE a Catalunya ens tornem a retrobar un altre any a Montserrat. Venim a deixar als peus de la Mare de Déu les nostres pregàries per tots aquells que portem al cor. Enguany celebrem el desè aniversari de la FOAPS, Fundació ONCE per a la Atenció de les Persones amb Sordceguesa, i també volem agrair públicament la presència de totes aquelles persones que amb la seva solidaritat fan possible que l’ONCE, la Fundació ONCE i ILUNION tinguin la seva raó de ser amb la normalització de les persones cegues i amb les que tenen altres discapacitats". 

Al migdia hi va haver un dinar de germanor amb la presència de personalitats del món polític i social i representants d’associacions de persones amb discapacitat. I els sentits discursos d'Alberto Durán, Enric Botí, Xavier Grau. 

Foto esquerra a dreta: Enric Opi, FSC Inserta a Catalunya; Alberto Durán; Xavier Grau; el pare abad; Enric Botí; José Juan Rodríguez; Carlos Vilar i Antònia Almodóvar.

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts