L’ONCE Catalunya ret homenatge els seus voluntaris i els dedica un cupó

Temàtica: Solidaritat
cupon_voluntarios.jpg

L'ONCE Catalunya  va retre homenatge als seus voluntaris, i els de tota l'Organització, i els dedicà el seu cupó de dimarts, 5 de desembre, al Dia Internacional del Voluntariat. Cinc milions i mig de cupons van difondre la labor dels que regalen part del seu temps als altres. El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre, i va ser instaurat per l'ONU el 1985, per estimular a persones de tota condició a oferir els seus serveis com a voluntaris.

Amb aquest cupó, que es sorteja el Dia Internacional del Voluntariat, l'ONCE dóna suport als que, de forma solidària, dediquen una bona part del seu temps a ajudar a persones cegues o amb discapacitat visual greu. L'ONCE compta amb 2.352 voluntaris que, el 2017, han atès 9.536 afiliats de l'Organització.

L’ONCE Catalunya vol agrair la tasca del seus 361 voluntaris i voluntàries, que durant els primer onze mesos d’enguany ja han fet 6.292 serveis.

El voluntariat a l'ONCE

L'ONCE compta amb diversos programes de voluntariat, un servei que promou per reforçar els seus objectius d'aconseguir l'autonomia personal i integració social de les persones amb discapacitat visual. Va dirigit a aquells afiliats que, de manera temporal o definitiva, no han arribat a un grau d'autonomia personal necessari per a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport familiar suficient. L'ONCE posa a disposició dels seus afiliats cinc programes de voluntariat.

Programa d'Acompanyament, per atendre els afiliats que no posseeixen un grau d'autonomia personal suficient i que no disposen en el seu entorn de persones que els puguin acompanyar en els seus desplaçaments. Els voluntaris els acompanyen a serveis que presta l'ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille i tiflotecnologia, etc.); a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos pel seu entorn, etc. També acompanyen afiliats amb dificultats de mobilitat en els torns de vacances socials, i a persones adultes en el seu domicili, residència de majors o en un hospital, per pal•liar situacions de soledat o aïllament. En aquest àmbit els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 4.127 serveis.

Programa d'Accés a la informació, dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa plasmada en documents, se'ls ajuda en la formalització d'impresos, documents, fulls de comanda, etc. Els voluntaris els llegeixen la correspondència i altres documents, textos que comprenguin gràfics, fórmules o taules complexes. Aquí els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 796 tasques.

Programa Esportiu, que facilita la pràctica esportiva en esports de base, ja siguin organitzats per l'ONCE o per altres entitats. Els voluntaris els donen suport en aquestes pràctiques esportives; col•laboren en l'accés a instal•lacions esportives i en el desenvolupament al seu interior. I possibiliten a l'afiliat les indicacions necessàries en entrenaments i proves, així com localitzar els elements i instruments esportius i estris personals. En aquest programa, els voluntaris catalans han realitzat 410 suports.

Programa Cultural-recreatiu, que permet fer més accessible la cultura i l'oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals-recreatives tant organitzades per l'ONCE com externes. Els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 959 col•laboracions en l'organització d'activitats culturals, tertúlies, o conferències.

Programa d'Experiència professional, amb la finalitat divulgar experiències laborals, que puguin servir de referència als afiliats demandants d'ocupació o que vagin a iniciar la seva marxa professional per compte propi. Les persones voluntàries donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquells afiliats que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada. A més, permet donar suport, per part d'afiliats que hagin desenvolupat iniciatives de creació empresarial, a altres afiliats que vagin a emprendre el seu camí per compte propi.

Nueva web voluntariado Fundación ONCE
Coincidiendo con el Día Internacional del Voluntariado, que se conmemora cada 5 de diciembre, el Servicio de Voluntariado de Fundación ONCE puso de largo y estrenó su página web, una herramienta con la que pretende dar a conocer su trabajo y animar a más gente a que regale parte de su tiempo a otras personas, en este caso con discapacidad.
 
El Servicio de Voluntariado de Fundación ONCE comenzó su andadura en enero de 2017 y desde entonces son ya más de un centenar de voluntarios los que se han unido a él para ayudar a otras personas, siempre con discapacidad, a cubrir sus necesidades más básicas o a mejorar su autonomía personal, entre otros aspectos.

 

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts