Ja tenim guanyadors de Girona, Tarragona i Lleida del Concurs Escolar del Grup Social ONCE

foto_1_1.jpg

L’Institut Pere Alsius i Torrent (Banyoles), l’Escola Sagrada Família (Girona) i l’Escola Montserrat (Sarrià de Ter) han estat els centres seleccionats com a guanyadors de Girona en la 35 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat als docents i estudiants a aportar idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.  A Tarragona han estat els campions els estudiants de l’Escola Sant Roc-ZER Riu i Serra (Paüls) i els Col·legis Sant Rafael (La Selva del Camp) i Cardenal Vidal i Barraquer (Cambrils). I a Lleida: L’Institut Hug Roger III (Sort), l’Escola Alfred Potrony (Termens) i l’Escola Mossèn Albert Vives (La Seu d’Urgell).

En aquesta edició, amb el lema "Per mi i per tots els meus companys", han participat 1.499 alumnes de 17 centres educatius de Girona, sota la coordinació de mestres i professors. De Tarragona, 2.498 alumnes de 46 centres educatius. I a Lleida, 1.140 alumnes de 24 centres educatius de Lleida, sota la coordinació de 25 professionals de l'educació. A tot Catalunya han participat un total 13.301 alumnes de 193 centres educatius, coordinats per 254 professionals de l'educació.

El concurs  del Grup Social ONCE va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que l'aula treballi de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari. L'hora de l'esbarjo sol durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE, han participat els escolars dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Ed. Primària); B (5è i 6è d'Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

Póster Concurs Escolar amb el lema 'Per mi i per tots els meus companys'

GUANYADORS GIRONA
CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Escola Montserrat  Curs:3er Primària A

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Escola Sagrada Família   Curs:6è Primària A

CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Institut Pere Alsius i Torrent    Curs:4t ESO A

GUANYADORS TARRAGONA

CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Col·legi  Sant Rafael (La Selva del Camp) Curs: 4t Primària A

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Escola Sant Roc-ZER Riu i Serra (Paüls)    Curs:5è Primària A

CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (Cambrils)  Curs:4t ESO (Música)

GUANYADORS LLEIDA

CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
Escola Alfred Potrony (Termens)   Curs:4t Primària A

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
Escola Mossèn Albert Vives (La Seu d’Urgell)    Curs:5è Primària A

CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
Col·legi:  Institut Hug Roger III    Curs:1er ESO A

Aquests centres passaran a la següent fase, l'autonòmica. La resolució es coneixerà al mes d'abril. Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus 'Per mi i per tots els meus companys', en què viuran moments plens d'activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

El jurat de Girona ha estat format per Adrià Vila Pau, conseller de Consell territorial de l’ONCE a Catalunya; Xavier Vila, cap de l’àrea de planificació i coordinació dels serveis territorials d’educació a Girona; Sonia Ruiz, secretària de l’Àrea de planificació i coordinació dels serveis territorials d’educació a Girona; Aleix Martí, director de TV Girona; Josep Pujols, Regidor d’educació i esports de l’Ajuntament de Girona i Laura Nadal, Professora itinerant del CRE ONCE Barcelona.

El jurat de Tarragona ha estat format per Raquel Saavedra, directora de la Dirección de l’ONCE a Tarragona; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell territorial de l’ONCE a Catalunya; Rafael Muñoz, Inspector Cap adjunt dels Seveis Territorials d’Educació de la Generalitat a Tarragona; Joan Martínez, Tècnic municipal en serveis educatius de l’Ajuntament de Tarragona; Norian Muñoz, periodista del Diari de Tarragona i Clara Espinach, professora de l’ONCE a Tarragona.

El jurat de Lleida ha estat format per Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, Miguel Manrique, conseller de Consell territorial de l’ONCE a Catalunya; Cristina Costa, com a representant del món educatiu; Ignasi Calvo, com a representant del món de la comunicació i la publicitat; i Marta Pallares com a representant de l’Administració Pública.


La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/ 
Twitter   @ConcursoONCE
Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram   https://www.instagram.com/concursoonce/

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts