El jove afiliat Pere Ribes presenta el seu llibre a Olot: 'És quan faig ràdio que hi veig clar'

Seccions: Protagonistes
pere_ribes_presentacio_llibre.jpg

Dissabte 23 de març va tenir lloc la presentació del llibre Pere Ribes És quan faig ràdio que hi veig clar, de Pilar Riera i publicat per l’editorial Oliveras.

En Pere Ribes, olotí, és cec de naixement, afiliat a l'ONCE,  i té molt clar que de gran vol ser periodista esportiu. De fet, ja és comentarista dels partits de l’equip local a Ràdio Olot i estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. “Quan era petit em deia: ‘sóc invident, com puc veure el futbol?’. He trobat una cosa que ha estat la meva salvació: la ràdio. La ràdio són els meus ulls”.

L’acte de presentació va ser al Casal Marià a Olot, on el Pere va estar  acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboela i l’autora del llibre, la Pilar Rieda. I també Jose Maria Corominas, alcalde d’Olot,  i Sílvia Vilacoba, presidenta de l’Associació Garrotxa Cultural. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva família en un dia tan important. També hi van ser molts amics i amigues.

Manel Eiximeno amb el Pere Ribes.

@byferrarophoto Pere va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboela i l’autora del llibre, la Pilar Rieda. I també Jose Maria Corominas, alcalde d’Olot, i Sílvia Vilacoba, presidenta de l’Associació Garrotxa Cultural. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva família en un dia tan important. També hi van ser molts amics i amigues. I l'escriptora Pilar Riera.

L'agost de 2014 Pere Ribes va conèixer David Planella, de Ràdio Olot. El periodista el va convidar a seure al seu costat per escoltar els partits de futbol. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu. “Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa en el partit. Per això sé que ho sabria fer bé", afirma Pere. I s’explica: "Només vaig uns segons més tard que la resta de locutors, per rematar amb la meva intervenció i comentaris el que ells compten”. Pere estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. Explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota, i la resta és imaginar-ho.

Al 2017, l’ONCE Catalunya va concedir un del seus Premis Solidaris, el de la categoria de Mitjà de Comunicació, al programa  L’Olot, a Ràdio Olot. Aquella temporada va ser la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.

Al 2017, l’ONCE Catalunya va concedir un del seus Premis Solidaris, el de la categoria de Mitjà de Comunicació, al programa L’Olot, a Ràdio Olot. Aquella temporada va ser la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts